Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον οικισμό των Πευκών

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον οικισμό των Πευκών

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον οικισμό των Πευκών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 374 ΦΟΡΕΣ

Χθες το πρωί λύθηκε το πρόβλημα με το νερό που παρουσιάστηκε την Κυριακή το απόγευμα στον οικισμό Πεύκοι της Λίνδου επειδή έσπασε ένας αγωγός και το οποίο δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συγκεκριμένα, όπως είχε γίνει γνωστό, οι Πεύκοι είχαν μείνει χωρίς νερό από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στην περιοχή και αυτή την περίοδο.

Μόλις ενημερώθηκε η ΔΕΥΑΡ επελήφθη και, σύμφωνα με τον νέο-ορισθέντα, Πρόεδρό της, κ. Βασίλη Μανέττα, διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα προέκυψε επειδή έσπασε ένας από τους δύο κεντρικούς αγωγούς στην περιοχή. Ωστόσο, επειδή η βλάβη εντοπίστηκε σε σημείο του αγωγού που περνάει μέσα από χωράφια και ήδη είχε νυχτώσει, δεν ήταν δυνατόν να αποκατασταθεί άμεσα.

Έτσι, από τις 7:00 χθες το πρωί μετέβη στην περιοχή συνεργείο και μέχρι τις 11:00 π.μ. είχε αποκατασταθεί. Κατά τη διάρκεια της νύχτας εξακολουθούσε να γεμίζει η μία δεξαμενή από τον ένα αγωγό και έτσι τα προβλήματα ήταν περιορισμένα.

Πάντως, δεν ήταν το μόνο πρόβλημα που έπρεπε να αντιμετωπίσει η ΔΕΥΑΡ τις προηγούμενες ημέρες αφού αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάστηκαν στα Λάερμα και την Πυλώνα ενώ από το Σάββατο είχε μείνει χωρίς νερό η Μεσαναγρός.
Σημειώνεται ότι ήδη εδρεύει στο Γεννάδι μία δεκάτονη υδροφόρα για τέτοιες περιπτώσεις, έπειτα από παρέμβαση του Αντιδημάρχου της περιοχής κ. Νίκου Καραμαρίτη σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Νεκτάριο Φλοσκάκη. Παράλληλα, για τη Μεσαναγρό εξετάζεται να γίνει νέα γεώτρηση.

Μάλιστα, όπως λέει στη «Ροδιακή» ο κ. Καραμαρτίης, θα προτείνουν στη ΔΕΥΑΡ τη δημιουργία γραφείων της, με τον αντίστοιχο εξοπλισμό, σε περιοχές όπως η Λίνδος, η Νότια Ρόδος και ο Ατάβυρος ώστε να υπάρχει δυνατότητα πιο γρήγορης παρέμβασης σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών.

Ο ίδιος, επίσης, δεν παραλείπει να αναφέρει ότι μία από τις προτεραιότητες που θα θέσει στους συναρμόδιους συναδέλφους του είναι οι, σε αρκετές περιπτώσεις, πεπαλαιωμένες υποδομές της ΔΕΥΑΡ.

Διαβάστε ακόμη

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο