Διαμαρτυρία για τη γιορτή Τουρισμού στο Φαληράκι

Διαμαρτυρία για τη γιορτή Τουρισμού στο Φαληράκι

Διαμαρτυρία για τη γιορτή Τουρισμού στο Φαληράκι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1338 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση για τη διοργάνωση της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στις Καλυθιές, η οποία πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά τη θεσμοθετημένη ημερομηνία της γιορτής, εξέδωσε ο τοπικός σύμβουλος Καλυθιών κ. Μιχάλης Βαγιανού.

Ο ίδιος όχι μόνο την χαρακτηρίζει εκδήλωση της «ντροπής», αλλά σημειώνει κιόλας ότι ενώ πάρθηκε ομόφωνη απόφαση από την Κοινότητα Καλυθιών για τη ματαίωσή της, λόγω ανυπαρξίας χρηματοδότησης από τον Δήμο Ρόδου, τελικά καταστρατηγώντας ορισμένα από τα μέλη αυτή την απόφαση, πραγματοποιήθηκε κανονικά!

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Ως Βαγιανός Μιχάλης θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συγχαρητήριά μου σε όλα τα παιδιά της Φιλαρμονικής και του Χορευτικού συλλόγου της «Τερψιχόρης» που χωρίς καμία υποχρέωση παρέλασαν αφιλοκερδώς στη «γιορτή» του τουρισμού στο Φαληράκι.

Δυστυχώς όμως θέλω να πω πως πραγματικά λυπάμαι και ντρέπομαι γι’ αυτό που έγινε φέτος στη φετινή εκδήλωση (που πραγματοποιήθηκε μια μέρα μετά την παγκόσμια ημέρα τουρισμού αν είναι δυνατόν). Διαφώνησα κάθετα στη διοργάνωση της εκδήλωσης με τον τρόπο που εγινε για τους παρακάτω λόγους:

Έκανα γνωστή στο τοπικό συμβούλιο τη διαφωνία μου με τη συγκεκριμένη διαδικασία της διοργάνωσης... Οι λόγοι της απόφασής μου στο να μην γινόταν η εκδήλωση ήταν γιατί δεν νοείται για το πρώτο σε επισκεψιμότητα θέρετρο τουρισμού στο νησί της Ρόδου να μην υπάρχει πρόβλεψη για οικονομική στήριξη από τον δήμο αυτής της πολύ σημαντικής για το τουριστικό μας προφίλ εκδήλωσης.

Χρήματα που θα αφορούσαν την αγορά κρασιών, ορχήστρας και το πιο σημαντικό της διαφήμισης μιας εκδήλωσης που θα έπρεπε στο Φαληράκι να είναι πλέον παγκόσμιο γεγονός.

Από μεριάς μου ενημέρωσα τον χωρικό αντιδήμαρχο για το γεγονός και ζήτησα την άμεση παρέμβασή του. Ενημέρωσα τον αντιδήμαρχο Τουρισμού για το γεγονός και ζήτησα στο τοπικό συμβούλιο να ασκηθούν περαιτέρω πιέσεις σε ένα δήμο που παίρνει από τις Καλυθιές και το Φαληράκι ακόμα και τα λεφτά από τις λοταρίες του πανηγυριού...

Μετά από όλα τα παραπάνω ενημέρωσα το τοπικό συμβούλιο και με σκοπό τη διαμαρτυρία μας για την αδιάφορη, όπως αποδείχθηκε, στάση πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για τη μη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Μένοντας όμως έκπληκτος διαπίστωσα όπως και εσείς πως μονομερώς ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και μεμονωμένοι σύμβουλοι παρακάμπτοντας την ομόφωνή μας απόφαση, πράγμα που υποδομεί κατ’ αρχήν την έννοια της δημοκρατίας, πραγματοποίησαν αυτή την εκδήλωση της ντροπής.

Η διαδικασία του να παίρνουν μόνο από το Φαληράκι και τους κατοίκους των Καλυθιών πρέπει να σταματήσει και να αρχίσουν να μας δίνουν αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν...

Κανένα έργο ανάπτυξης και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος τα τελευταία χρόνια μη υλοποιήσιμες εγκεκριμένες μελέτες πεζοδρομήσεις παραλίας από το 99 έργο που θα έκανε να περπατούν στους δρόμους μας 40.000 άνθρωποι που φιλοξενούν τα ξενοδοχεία της περιοχής...

Διαδικασία υλοποίησης από τους μηχανικούς του δήμου για την έγκριση του χαρακτηρισμού του Φαληρακίου ως οικισμού, πράγμα που θα έκανε τις περιουσίες των κατοίκων να πάρουν την αξία που πρέπει μιας και θα άλλαζαν όλοι οι συντελεστές δόμησης.

Θανατηφόρα τροχαία λόγω έλλειψης φωτισμού στην παραλιακή οδό της περιοχής...
Έλλειψη υλικών ασφαλτόστρωσης. Έλλειψη υλικών καθαριότητας ακόμα και στα σχολεία. Έλλειψη υπηρεσιών πρασίνου.

Εγκατάλειψη του αλιευτικού καταφύγιου. Αντλιοστάσια βιολογικού σε άθλια κατάσταση να προκαλούν δυσοσμία σε όλο το μήκος της περιοχής. Παντελής αδιαφορία για τα καθημερινά προβλήματα από το δήμο.
Παντελής αδιαφορία οργάνωσης παραλίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται και πολλά πολλά αλλά. Και η χαριστική βολή; Μηδενικός προϋπολογισμός για το Φαληράκι για τη γιορτή-θεσμό σε τουριστική περιοχή... Ντροπή...

Δηλώνω χωρίς φόβο πως θα σταθώ «απέναντι» σε όλους όσους χρειάζεται, για να απαιτήσω γι’ αυτό τον τόπο. Οι απαιτήσεις έρχονται με αγώνα και όχι με το να τους κάνουμε την χάρη να κάνουμε προχειρότητες όπως αυτή της γιορτής Τουρισμού.

Βαγιανού Μιχαήλ του Σωτηρίου
Τοπικός σύμβουλος Καλυθιών».

Διαβάστε ακόμη

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη

Ε.Κ.Ρ.: Οι ασφαλισμένοι να μη δέχονται να πληρώνουν συμμετοχή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο παραπεμπτικό για εξετάσεις