Αναφορά από τον Ν. Σαντορινιό για τις σημαντικές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία της Κάσου

Αναφορά από τον Ν. Σαντορινιό για τις σημαντικές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία της Κάσου

Αναφορά από τον Ν. Σαντορινιό για τις σημαντικές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία της Κάσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 222 ΦΟΡΕΣ

Σε συνέχεια του ενδιαφέροντος που έχει επιδείξει σχετικά με την στελέχωση των σχολείων της Δωδεκανήσου και τα μεγάλα προβλήματα ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού που αντιμετωπίζουν τα νησιά της περιοχής, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός κατέθεσε σήμερα αναφορά προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σημειώνοντας τα κενά που καταγράφονται στα σχολεία της Κάσου.

Στην αναφορά, στην οποία και επισυνάπτει σχετική επιστολή του Δημάρχου του ηρωικού νησιού, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, σχολιάζει πως τα κενά σε δασκάλους και καθηγητές στην Κάσο είναι αρκετά και δημιουργούν προβλήματα στην εξέλιξη της σχολική χρονιάς και ιδίως στους μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπογραμμίζει, τέλος, πως το Υπουργείο Παιδείας πρέπει άμεσα να λύσει τα προβλήματα υποστελέχωσης των σχολείων των νησιών, που φέτος, μετά από τέσσερα χρόνια παρουσιάστηκαν ξανά, καθώς όσο δεν συμπληρώνονται τα κενά και τα παιδιά μένουν χωρίς καθηγητές και δασκάλους, τόσο οι νησιώτες αισθάνονται απομονωμένοι και το Κράτος δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς την νησιωτική Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ Ν. Δωδεκανήσου: Απαράδεκτη η τοποθέτηση της Β. Φλέσσα στη Βουλή για τα Τέμπη

Μ. Κόνσολας: «Εξετάζεται η αναγκαιότητα δημιουργίας αποκεντρωμένων παραρτημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, σε Ρόδο και Κω»

Γιάννης Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Παράταση στις προθεσμίες για τα χωρίς άδεια καταστήματα σε χερσαίες ζώνες λιμένων»

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»