«Ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε για το ιατρείο Γενναδίου...»

«Ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε για το ιατρείο Γενναδίου...»

«Ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε για το ιατρείο Γενναδίου...»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1000 ΦΟΡΕΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στη Νότια Ρόδο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ιατρείο του Γενναδίου έχει προγραμματιστεί από την επιτροπή αγώνα των κατοίκων της Νότιας Ρόδου για την ερχόμενη Τρίτη 15 Οκτωβρίου, αφού από την 1η Σεπτεμβρίου «απαγορεύθηκε» με απόφαση του υπουργείου Υγείας να ασθενήσουν μετά τις 2 το μεσημέρι!

Ωστόσο επειδή οι «καρεκλοκένταυροι» των Αθηνών κάνουν αυθαίρετα σχέδια επί χάρτου, αγνοώντας σοβαρά γεωγραφικά και κοινωνικά κριτήρια, δεν άργησε και πολύ να γίνει το κακό.

Μόλις έναν μηνά μετά, την 1η Οκτωβρίου έχασε τη ζωή του ένας 69χρονος Ιστριενός από καρδιακό επεισόδιο, αφού βρήκε κλειστό το ιατρείο. Με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός φαίνεται ότι ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τονίζουν χαρακτηριστικά ότι «ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε…».

Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:
«Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 15/10 στις 18:00 έξω από το Ιατρείο Γενναδίου.
Συντοπίτες, ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε επιτέλους. Πόσο ακόμα θα μένουμε άπραγοι βλέποντας να χάνονται ζωές χωρίς να αντιδρούμε;

Όπως γνωρίζουμε όλοι με απόφαση του υπουργείου Υγείας το Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου από 1η Σεπτεμβρίου λειτουργεί μόνο Δευτέρα – Παρασκευή από τις 09:00 μέχρι τις 14:00. Αυτή η απόφαση της νέας κυβέρνησης να σταματήσουν οι εφημερίες στα περιφερειακά ιατρεία όλης της χώρας θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Το παραπάνω συμπέρασμα επιβεβαιώνεται από ακόμα ένα τραγικό περιστατικό που συνέβη στην περιοχή μας, που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή στο δρόμο, ενώ προσπαθούσε να φτάσει στο κοντινότερο Κέντρο Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, 69χρονος κάτοικος της Ιστρίου αισθάνθηκε αδιαθεσία την Τρίτη 1/10 το βράδυ, εν συνεχεία τον μετέφερε κοντινό του πρόσωπο στο Ιατρείο Γενναδίου που ήταν κλειστό και ενώ όδευε για το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου εξέπνευσε, λόγω καρδιακού επεισοδίου.

Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση, διεκδικούμε άμεσα από την κυβέρνηση τα παρακάτω:
• Να ξαναρχίσουν οι καθημερινές εφημερίες στο Π.Ι. Γενναδίου

• Να γίνουν προσλήψεις νοσηλευτικού – ιατρικού προσωπικού και διασωστών του ΕΚΑΒ ώστε να λειτουργεί το Π.Ι. Γενναδίου 24 ώρες το 24ωρο 365 ημέρες το χρόνο, με ασθενοφόρο

• Να αναβαθμιστεί το Π.Ι. Γενναδίου σε Κέντρο Υγείας

• Γενναία αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για τη δημόσια υγεία

• Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ενώνουμε τις φωνές μας με τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου που την ίδια μέρα γίνονται αντίστοιχες κινητοποιήσεις για τα θέματα υγείας. Η δημόσια υγεία είναι κοινωνικό αγαθό που το δικαιούμαστε όλοι!

Επιτροπή αγώνα κατοίκων Νότιας Ρόδου»

Διαβάστε ακόμη

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο

Δύο συνεδριάσεις σήμερα για το περιφερειακό συμβούλιο

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου