Κορυφαίοι ποδηλάτες στο «6 Days of Rhodes»

Κορυφαίοι ποδηλάτες στο «6 Days of Rhodes»

Κορυφαίοι ποδηλάτες στο «6 Days of Rhodes»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 252 ΦΟΡΕΣ

Χθες δόθηκε από τους διοργανωτές της σημαντικής αθλητικής συνάντησης συνέντευξη Τύπου στο Rodos Palace, όπου κι αναφέρθηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία γι’ αυτήν κι έγινε γνωστή επίσης η παρουσία αθλητών της Εθνικής μας ομάδας

Από σήμερα θα ξεκινήσει για να ολοκληρωθεί την Κυριακή το «6 Days of Rhodes», μια αθλητική συνάντηση που αφορά την ποδηλασία πίστας και θα γίνει στο στάδιο «Διαγόρας», με τους αγώνες να διεξάγονται κάθε μέρα από τις 18.00 έως και τις 21.00 περίπου.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από τον Έλαφο και τον Θησέα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τη στήριξη της Luxology και θα λάβουν μέρος Ροδίτες ποδηλάτες αλλά κι αυτοί από συλλόγους εκτός νησιού μετά από πρόσκληση, οι οποίοι είναι κορυφαίοι στα αγωνίσματά τους και μέλη της Εθνικής ομάδας.

Χθες σε αίθουσα του Rodos Palace έγινε η συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση, παρουσία από πλευράς των διοργανωτών του Γιάννη Ράπτη που ανέφερε τα ακόλουθα: «Η διοργάνωση αυτή γίνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, αν και ξεκίνησε στις αρχές του 20ού αιώνα στην Ευρώπη. Είναι ένα event το οποίο αφορά αγωνίσματα πίστας που προσφέρουν θέαμα στο κοινό και είναι στημένο ως φεστιβάλ με διάφορα happenings κατά τη διάρκεια των αγώνων. Στη Ρόδο θα γίνει μέσα σε τρεις μέρες ουσιαστικά για να μην κουράσουμε τον κόσμο. Στόχος μας ως εταιρεία είναι να φιλοξενήσουμε και διεθνείς αγώνες στο μέλλον, να προωθήσουμε τον αθλητικό τουρισμό και να φέρουμε τον κόσμο στο στάδιο».

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ως διευθυντής του αγώνα και έφορος Εθνικών ομάδων ποδηλασίας πίστας σημείωσε: «Έχω ένα λόγο παραπάνω να χαίρομαι με αυτή τη διοργάνωση που δεν την είχαμε πριν στην ποδηλασία, κι εύχομαι να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός ακόμα πιο δυνατός. Θα συμμετέχουν οκτώ ομάδες από δυο αθλητές η κσθεμία που έχουν πάρει ονόματα από τους χορηγούς της διοργάνωσης, ενώ από αύριο θα έχουμε τις αναλυτικές λίστες στην εκκίνηση.

Στα παράλληλα events θα έχουμε συμμετοχή 69 ακόμα αθλητών, κάτι το οποίο δείχνει πόσο ενδιαφέρεται η Ρόδος για την ποδηλασία και τον συγκεκριμένο αγώνα. Θα διεξαχθούν συνολικά έξι αγωνίσματα, δύο για κάθε ημέρα, και νικήτρια ομάδα θ’ αναδειχθεί εκείνη που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους γύρους σ’ αυτά. Σε περίπτωση ισοβαθμιών, οι νικητές θα βγουν από τους πόντους σε κάποια ενδιάμεσα σπριντ, ενώ ανάμεσα στους συμμετέχοντες έχουμε τον Γιώργο Σταυρακάκη και Παναγιώτη Καρατσιβή, πρωταθλητές Ευρώπης. Εκτός από τους Ρόδιους ποδηλάτες, εκπροσωπούνται οι πόλεις της Λάρισας, της Αθήνας, των Χανίων, της Τρίπολης και του Βόλου, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι πανελλήνιο event, αφού αρκετοί από τους συμμετέχοντες έχουν υπάρξει μέλη της Εθνικής ομάδας πίστας και δρόμου».

Ο Ορέστης Ράπτης, ένας από τους αθλητές που θα λάβουν μέρος, ανέφερε: «Ο αγώνας αυτός γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και απαιτεί ικανότητες από τους συμμετέχοντες αφού δεν θα διεξαχθούν τα συνηθισμένα αγωνίσματα που βλέπουμε στην ποδηλασία. Στο πλαίσιο αυτού θα διεξαχθούν αγωνίσματα σαν σκυτάλη. Στόχος είναι να γίνεται κάθε χρόνο ο συγκεκριμένος αγώνας όλο και πιο βελτιωμένος και μέσα στα σχέδιά μας είναι να πάρει διεθνείς διαστάσεις, ώστε με αφορμή αυτό να βελτιώνεται και η πίστα και να χρησιμοποιείται και από ξένους αθλητές».

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Γκάιδας: «Δεν υπάρχει απογοήτευση»

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Το αξίζαμε, δίκαιη η παραμονή μας!»

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!