Ο Αρχάγγελος ΑΣΚ απέδειξε τη δυναμική του

Ο Αρχάγγελος ΑΣΚ  απέδειξε τη δυναμική του

Ο Αρχάγγελος ΑΣΚ απέδειξε τη δυναμική του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 559 ΦΟΡΕΣ

Με πολλούς κι εκλεκτούς προσκεκλημένους έγινε την Κυριακή η εκδήλωση κοπής της πίτας του και η βράβευση του Γιάννη Γεωργαλλή. Κατά τη διάρκειά της ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ανακοίνωσε πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν όλες οι κινήσεις γι

Στον πάντα φιλόξενο χώρο της Παλαιάς Οδού στον Αρχάγγελο έγινε την περασμένη Κυριακή το απόγευμα η εκδήλωση κοπής της πίτας του Αρχάγγελος ΑΣΚ.

Εκεί σύσσωμο το Δ.Σ. του συλλόγου μπάσκετ με επικεφαλής τον πρόεδρο Στέφανο Καραολάνη και τα παιδιά των ακαδημιών του με τον προπονητή τους, Σταμάτη Χατζόπουλο υποδέχτηκαν όλους όσοι είναι κοντά τους σ’ αυτόν τον αναπτυξιακό αγώνα και σε μια εκδήλωση, ουσιαστικά αφιερωμένη στον Γιάννη Γεωργαλλή, έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ροδίτικου μπάσκετ.

Πολλοί κι εκλεκτοί προσκεκλημένοι
Εκεί το «παρών» έδωσαν η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μίκα Ιατρίδη και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Από πλευράς Περιφέρειας εκεί ήταν ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος με τον Νίκο Νικολή ως εντεταλμένο σύμβουλο Αθλητισμού και τη Χαρούλα Γιασιράνη ως εντεταλμένη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και πρόεδρο του ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς», αλλά και ο περιφερειακός σύμβουλος της μειοψηφίας, Στέργος Παρδαλός. Από τον Δήμο Ρόδου παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προσόδων κι Ενεργειακών Επενδύσεων Τηλέμαχος Καμπούρης, ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Στέφανος Δράκος, ο αντιδήμαρχος Αρχαγγέλου, Ιαλυσού, Καλλιθέας, Γεώργιος Πατσάης, η αντιδήμαρχος Επιχειρησιακής Λειτουργίας και Καθημερινότητας του Πολίτη Τσαμπίκα Κιαχαγιά-Μαλόγλου, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Αλέξανδρος Κολιάδης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Βασίλειος Μανέττας.

Τη δημοτική κοινότητα Αρχαγγέλου εκπροσώπησαν ο πρόεδρός της, Νικόλαος Διμέλης με τους συμβούλους, Φιλήμονα Χρήστου και Δημήτρη Κόζα. Από την εκδήλωση δεν έλειψαν επίσης ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Αντώνης Γιαννικουρής, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και μέλος του Δ.Σ. στον Κολοσσό Μανώλης Μαρκόπουλος, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου Κωνσταντίνος Πανταζής, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Αίθωνας» Γεώργιος Λεβέντης, οι επικεφαλής της ΜΚΟ «Διαδρομή Ελπίδας» Ιάκωβος Δαμιανός και Τσαμπίκα Κοντόγιαννου, ο πρώην πρόεδρου του Άρη και μέλος στο τωρινό Δ.Σ. Σάββας Σφυριαλλάς, ο πρόεδρος του συλλόγου Προστασίας Μικρόσωμου Αλόγου Αρχαγγέλου «Φαέθων», Ιάκωβος Λεβέντης, η πρόεδρος του συλλόγου και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου, Μελαχρινή Παπαπαναγιώτου και το μέλος του Δ.Σ. στον Σύνδεσμο Αγάπης Στάθης Φαρμακίδης. Να σημειωθεί πως την πίτα ευλόγησε ο πατέρας Γεώργιος.

Τα καλά νέα για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου
Κατά τη διάρκεια της πολύ ζεστής αυτής εκδήλωσης τιμήθηκαν επίσης οι χορηγοί του συλλόγου για την πολύτιμη προσφορά τους στο ν’ αναδειχθεί η νέα γενιά αθλητών της περιοχής, αλλά η είδηση της ημέρας προέκυψε από τα λεγόμενα του Γιώργου Χατζημάρκου, μετά το καλωσόρισμα από πλευράς αθλητών-αθλητριών της μικρής Φωτεινής Σαρικά.

Ο περιφερειάρχης λοιπόν ανέφερε πως υπάρχουν οι πόροι και σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου και τον υφυπουργό Πολιτισμού κι Αθλητισμού, μέσα στον Φεβρουάριο θα γίνουν όλες εκείνες οι κινήσεις για τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή της Λειβάδας.

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως η Περιφέρεια πολλές φορές ξεπερνά τις αρμοδιότητές της όταν πρόκειται να κατασκευαστούν ή να συντηρηθούν έργα πνοής, όπως είναι στα σχολεία και οι αθλητικές εγκαταστάσεις για το καλό της νεολαίας σε κάθε περιοχή. Παίρνοντας τη «σκυτάλη» ο Νικόλαος Διμέλης τόνισε πως η δημοτική κοινότητα Αρχαγγέλου έχει αναθέσει στον τοπογράφο της τη χωροθέτηση στην περιοχή της Λειβάδας για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου.

Η βράβευση του Γιάννη Γεωργαλλή
Όσον αφορά τη βράβευση του Γιάννη Γεωργαλλή, μόνιμου κατοίκου Αρχαγγέλου το τελευταίο διάστημα, προβλήθηκε στην αρχή ένα βίντεο μ’ ένα σύντομο βιογραφικό του, συνοδευόμενο από πλάνα όταν αγωνιζόταν στις Εθνικές ομάδες και την Α1, ενώ ακολούθησε η παραλαβή του αναμνηστικού από τον πρόεδρο του Αρχάγγελος ΑΣΚ, Στέφανο Καραολάνη. Εκτός από τον σύλλογο μπάσκετ, τιμήθηκε για την προσφορά του και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τον Νίκο Νικολή να του παραδίδει το ειδικό αναμνηστικό.

Ο Γιάννης Γεωργαλλής προέτρεψε όλα τα παιδιά να κάνουν το καλύτερο για να πραγματοποιηθούν να όνειρά τους και υποσχέθηκε πως θα βοηθήσει όσο μπορεί σε ό, τι χρειαστεί η ομάδα. Όλοι όσοι πήραν τον λόγο πάντως προέτρεψαν τον βετεράνο πια άσσο να μεταλαμπαδεύει όλη την εμπειρία του στα παιδιά και από τη θέση του προπονητή.

Το νέο για το διεθνές τουρνουά μπάσκετ
Ο Νίκος Νικολής μετά τη βράβευση του Γιάννη Γεωργαλλή ανέφερε πως μέσα στο Φθινόπωρο είναι στα… σκαριά να διεξαχθεί στη Ρόδο από την Περιφέρεια διεθνές τουρνουά μπάσκετ με τη συμμετοχή κορυφαίων ομάδων όπως η ΤΣΣΚΑ, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ και ο Παναθηναϊκός. Το μόνο που μένει για να οριστικοποιηθεί η διοργάνωση είναι η και οι γραπτές εγγυήσεις γι’ αυτό, κάτι τυπικό, όπως άφησε να εννοηθεί ο εντεταλμένος Αθλητισμού.

Αθλητικές δραστηριότητες και όχι μόνο στον Αρχάγγελο
Ο Ιάκωβος Δαμιανός γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ότι στις 23 Φεβρουαρίου θα γίνει ο αγώνας δρόμου 10χλμ. στον Αρχάγγελο με την ονομασία «Arhaggelos Run», ενώ ο Τσαμπίκος Σταυριανός αναφέρθητε στην ημερίδα οδικής συμπεριφοράς, προγραμματισμένη για την 25η Μαρτίου εκεί.

Τέλος, ο Ιάκωβος Λεβέντης σημείωσε πως στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα γίνουν εκδηλώσεις με θέμα το μικρόσωμο άλογο του Αρχαγγέλου και θα γνωστοποιηθούν προσεχώς οι λεπτομέρειες για το ταξίδι κατοίκων της περιοχής στην Αθήνα μ’ ένα φτηνό εισιτήριο, για να τις παρακολουθήσουν. Σημαντική ήταν επίσης η αναφορά στον καλλωπισμό και τη διαμόρφωση από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του προαύλιου χώρου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, έτσι ώστε να χρησιμοποιείται από τα παιδιά για τις προπονήσεις τους.

Ο πατέρας Γεώργιος που ευλόγησε την πίτα με τον πρόεδρο της δημοτικής  κοινότητας Αρχαγγέλου, Νικόλαο Διμέλη
Ο πατέρας Γεώργιος που ευλόγησε την πίτα με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Αρχαγγέλου, Νικόλαο Διμέλη

Πολλοί κι εκλεκτοί οι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση του Αρχάγγελος ΑΣΚ
Πολλοί κι εκλεκτοί οι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση του Αρχάγγελος ΑΣΚ

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Γκάιδας: «Δεν υπάρχει απογοήτευση»

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Το αξίζαμε, δίκαιη η παραμονή μας!»

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!