Απίστευτη σύμπραξη επιτυχίας του «Arhaggelos Run»

Απίστευτη σύμπραξη επιτυχίας του «Arhaggelos Run»

Απίστευτη σύμπραξη επιτυχίας του «Arhaggelos Run»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 745 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα στις 10.00 θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα δρόμου στην πλατεία του Αρχαγγέλου με πάνω από 350 συμμετοχές. Στήριξη από φορείς, συλλόγους κι εθελοντικές ομάδες θα έχει αυτό το σημαντικό εγχείρημα, όπως φάνηκε και από τη συνέντευξη Τύπου

Μια απίστευτη σύμπραξη φορέων, συλλόγων κι εθελοντικών ομάδων είναι αυτή για την επιτυχία του «Arhaggelos Run», όπως αποδείχτηκε προχθές στο γραφείο του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Αρχαγγέλου, Νικόλαου Διμέλη, όπου δόθηκε η συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα των 10χλμ. αλλά κι αυτού των 1.000μ. για παιδιά δημοτικών σχολείων, ο οποίος θα γίνει σήμερα με αφετηρία και τερματισμό στην κεντρική πλατεία.

Στο συγκεκριμένο χώρο βρέθηκαν εκπρόσωποι όλων όσοι θα προσπαθήσουν για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, ώστε ο Αρχάγγελος να έχει μερίδιο οφέλους από την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.00 σε μια διαδρομή μέσα στο χωριό κι αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 350 δρομείς σε όλες τις κατηγορίες.

Ο Νικόλαος Διμέλης ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, αφού περιέγραψε τη διαδρομή του αγώνα, δήλωσε ενθουσιασμένος με τη θέληση των ανθρώπων για την επιτυχία, ώστε σήμερα ο Αρχάγγελος να αποκτήσει ένα ιδιαίτερο «χρώμα» και ν’ αποτελέσει ουσιαστικά έναν νέο αθλητικό προορισμό, παράλληλα με τη στήριξή του για την επιτυχία.

Από πλευράς Περιφέρειας, ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού, Νίκος Νικολής σημείωσε πως ο Αρχάγγελος βρίσκεται αυτό το διάστημα στο επίκεντρο με τη δέσμευση για τη δημοπράτηση, παρόντος του Λευτέρη Αυγενάκη, σε ό, τι αφορά το κλειστό γυμναστήριο στη Λειβάδα αλλά και ξέχωρα αυτήν που έχει να κάνει με το γήπεδο ποδοσφαίρου 9χ9 στη συγκεκριμένη περιοχή. Ευχήθηκε ο αγώνας να γίνει θεσμός και δήλωσε πως η Περιφέρεια στο πλαίσιο των πλούσιων αθλητικών δραστηριοτήτων της θα κάνει ό, τι μπορεί για τη στήριξη.

Από πλευράς του ΔΟΠΑΡ, ο πρόεδρός του, Αλέξανδρος Κολιάδης τόνισε πως αυτές οι σημαντικές πρωτοβουλίες δίνουν ώθηση και στους φορείς για να συνεχίσουν να δουλεύουν σοβαρά και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μετά από τη σημαντική αυτή συνεργασία ο αγώνας θα πετύχει, προσκαλώντας τον κόσμο να είναι δώσει το «παρών» με όποιον τρόπο μπορεί σήμερα.

Ως πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, ο Βασίλης Ζήκας αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι αυτή η πρωτοβουλία και στο γεγονός ότι ένας αγώνας αυτού του επιπέδου έλειπε από τον Αρχάγγελο, αφού και η ομοσπονδία στηρίζει τη συμμετοχή σ’ αυτούς εκτός σταδίου αφού προάγουν έναν νέο τρόπο ζωής με πολλαπλά οφέλη για τον καθένα. Μάλιστα ευχήθηκε ν’ αποτελέσει την αρχή για να ιδρυθεί κι ένας σύλλογος κλασικού αθλητισμού, για να καλυφθεί ουσιαστικά το κενό στη Νότια Ρόδο και να υπάρξει ένας πυρήνας στην περιοχή αυτήν.

Επίσης αναφέρθηκε στο ότι το «Arhaggelos Run» περιλαμβάνεται στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ κι έτσι θα γίνει ό,τι πρέπει για την αξιοπιστία του και στην έκδοση των αποτελεσμάτων. Προσκάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει είτε τρέχοντας είτε βαδίζοντας δυναμικά στον αγώνα, ή ακόμα και με την παρουσία στις εθελοντικές ομάδες, προκειμένου να μεγαλώσει στον Αρχάγγελο το δρομικό κίνημα, και μέσα από τη συμμετοχή των παιδιών στα σχολεία.

Ο Κωνσταντίνος Πανταζής, διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, αναφέρθηκε στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αφού σήμερα από τις 10.00 έως τις 12.30 θα απαγορεύεται η κυκλοφορία στις οδούς Γεννηματά και Αγίων Αποστόλων, όπως επίσης σ’ αυτήν που οδηγεί στην παραλία Στεγνά, ενώ από τον κόσμο στο 32ο χλμ. θα γίνεται ελεγχόμενη διέλευση οχημάτων.

Από την οργανωτική επιτροπή, ο Στέφανος Καραολάνης, πρόεδρος του Αρχάγγελος ΑΣΚ, ευχήθηκε ο αγώνας να γίνει θεσμός και να έχει αρκετές συμμετοχές κι έδωσε τα συγχαρητήριά του στους αφανείς ήρωες για την επιτυχία.

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, Σάββας Διακονικόλας, αναφέρθηκε στο γεγονός της ασφάλειας και το πόσο σημαντική είναι η στήριξη της Αστυνομίας, δίνοντας παράλληλα κάποιες λεπτομέρειες και τεχνικά στοιχεία της διοργάνωσης. Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία δεδομένα, ο αγώνας θα ξεπεράσει και στις δύο διαδρομές του τις 350 συμμετοχές, κάτι ενθαρρυντικό για όλους όσοι προσπάθησαν γι’ αυτόν.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ευστρατίου ευχήθηκε καλή αρχή στην προσπάθεια, για την καθιέρωση αγώνων δρόμου κι έξω από την πόλη της Ρόδου, πάντα με τη στήριξη της Περιφέρειας για το καλύτερο.

Στο ότι οι κριτές στίβου θα κάνουν ό, τι καλύτερο για την αξιοπιστία του αγώνα στάθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δωδεκανήσου, Νικήτας Ριζόπουλος όσον αφορά τα αποτελέσματα, σημαντικό κομμάτι για την κάθε στιβική συνάντηση.

Το πόσο σημαντικός είναι πλέον ο φυσικός τρόπος ζωής, όπως προωθείται μέσα από το δρομικό κίνημα, τόνισε ο Μιχάλης Παυλούς, μέλος του Δ.Σ. στον ΣΕΓΑΣ, αφού συνεχάρη όσους προσπαθούν για τον αγώνα με την ευχή για καλή επιτυχία και ασφαλή διοργάνωση.

Ο κος Γιώργου εκπροσώπησε τους Εθελοντές Σαμαρείτες και γνωστοποίησε πως θα υπάρχουν άτομα σε δύο σημεία της διαδρομής με πλήρη εξοπλισμό, απινιδωτή και όχημα για κάθε ενδεχόμενο.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους