Η Ρόδος αποχαιρέτησε χθες τον ευπατρίδη Γιώργο Τριανταφύλλου

Η Ρόδος αποχαιρέτησε  χθες  τον ευπατρίδη Γιώργο Τριανταφύλλου

Η Ρόδος αποχαιρέτησε χθες τον ευπατρίδη Γιώργο Τριανταφύλλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1180 ΦΟΡΕΣ

Τι ανέφερε στον επικήδειο λόγο του ο δήμαρχος Αντ. Καμπουράκης

Εκατοντάδες Ροδίτες και Ροδίτισσες αποχαιρέτησαν χθες, στο τελευταίο του ταξίδι, τον επιχειρηματία Γιώργο Τριανταφύλλου, έναν από τους εκπροσώπους της ιστορικής γενιάς των επιχειρηματιών του νησιού.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη από τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στο Νιοχώρι, όπως ήταν η επιθυμία του εκλιπόντος, ενώ η ταφή έγινε στο παλαιό νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου.

Ο Γιώργος Τριανταφύλλου, πέθανε σε ηλικία 97 ετών στην Αθήνα, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.
Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, του οποίου ο Γιώργος Τριανταφύλλου ήταν νονός.

Συγκεκριμένα, τόνισε τα εξής:

«Σεβαστέ μου Νονέ,
Τα λόγια του αποχαιρετισμού σου, βγαίνουν δύσκολα κι ας φεύγεις πλήρης ημερών, έχοντας επιτελέσει στο ακέραιο το έργο σου στον κόσμο.
Λίγο μόλις καιρό αφότου αποχαιρέτησα τον αγαπημένο μου πατέρα, τώρα στέκομαι εδώ για να απευθύνω το ύστατο χαίρε και σε σένα. Τον «πνευματικό πατέρα» μου σύμφωνα με την παράδοσή μας.

Ο Κύριος με τις ανεξιχνίαστες βουλές Του, θέλησε να πάρει κοντά του τη γενιά που μας μεγάλωσε και μας δίδαξε τις τρεις μεγάλες αγάπες. Την αγάπη στη Ρόδο, την αγάπη στην οικογένειά μας και την αγάπη στο συνάνθρωπο.

Αυτές τις σπουδαίες αγάπες υπηρέτησες σε όλη τη ζωή σου, με αγώνα. Γιατί η αγάπη είναι αγώνας...
Μαζί με τους τολμηρούς οραματιστές επιχειρηματίες της γενιάς σου, αγωνιστήκατε και δημιουργήσατε το «θαύμα» της Ρόδου και δώσατε ευκαιρίες και προοπτική ζωής σε όλους τους Ροδίτες.

Κι εσύ, άφησες τη σφραγίδα σου με ένα μοναδικά ξεχωριστό τρόπο, κάνοντας το ροδίτικο κρασί αληθινό πρεσβευτή της Ρόδου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Ετικέτες που ταξιδεύουν τη Ρόδο και πολλαπλασιάζουν τα εκατομμύρια των φίλων της.
Και όχι μόνο αυτό. Πολυπράγμων και αεικίνητος υπηρέτησες την ανάπτυξη και την προοπτική του τόπου μας, από θέσεις ευθύνης στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και ως πρόξενος της Ιταλίας στη Ρόδο για μια 25ετία. Πάντα στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας να ανέβει η Ρόδος ψηλότερα, όπως αξίζει στην ιστορία της, της οποίας υπήρξες βαθύς γνώστης.

Μαζί και η αγάπη για την οικογένειά σου. Τη λατρεμένη σου Βάνα που πας τώρα να συναντήσεις.
Την αγάπη σου για τα παιδιά σου, την Εύα, την Αναστασία και τον Νίκο και τα έξι εγγόνια σου που σε γέμιζαν χαρά και περηφάνια.

Αλλά μαζί και η αγάπη για το συνάνθρωπο. Η αδιάλειπτη κοινωνική δράση σου, μαζί και με τη Βάνα, για την προσφορά σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Με αλληλεγγύη, με φροντίδα, με έγνοια για το καλό και το χρήσιμο προς τον πλησίον.
Σήμερα είμαστε εδώ για να σου πούμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλη αυτή την αγάπη. Για όλο αυτό τον αγώνα.

Είμαστε εδώ για να αποχαιρετήσουμε έναν αληθινό ευπατρίδη, που αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του μέσα στις καρδιές μας.
Αποχαιρετούμε τη γλυκύτητά σου και θα σε θυμόμαστε πάντα. Θα σε θυμόμαστε εμείς, οι νεότερες γενιές, που παραλάβαμε τη σκυτάλη από χέρια σαν τα δικά σου. Θα σε θυμόμαστε για να δείξουμε έμπρακτα το σεβασμό μας και την αναγνώριση αυτής της μεγάλης προσφοράς.

Κι αυτό σημαίνει να συνεχίσουμε το έργο σου. Το δικός σου και όλης της σπουδαίας γενιάς που επάξια εκπροσώπησες.
Αυτό είναι το χρέος μας. Να είμαστε περήφανοι όχι μόνο για το παρελθόν αλλά και για το σήμερα. Αυτό είναι το δικό μας έργο. Να δημιουργούμε και να αγωνιζόμαστε να κάνουμε τη Ρόδο καλύτερη.

Έτσι θα αποδείξουμε κι εμείς με τη σειρά μας, την αγάπη μας στους επόμενους, στα παιδιά μας. Κι όπως εμείς αξιωθήκαμε να πάρουμε τη σκυτάλη του «θαύματος» της Ρόδου, το ίδιο ακριβώς πρέπει να εξασφαλίσουμε και στις νέες γενιές. Να κάνουμε πραγματικότητα το όραμα μιας Ρόδου με δυνατότητες και ευκαιρίες για τις γενιές που έρχονται μετά από εμάς. Για να ξεδιπλώσουν τα δικά τους ταλέντα, τις δικές τους δεξιότητες, τη δική τους τόλμη και δημιουργικότητα, να ζήσουν τη δική τους ευτυχισμένη ζωή.

Γι’ αυτό δεσμευόμαστε. Γι’ αυτό αγωνιούμε και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε. Είναι το ελάχιστο «ευχαριστώ» καθώς θα σε κρατάμε πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας, ως φωτεινό παράδειγμα αγάπης και αφοσίωσης σε ό,τι είναι αληθινά σημαντικό σε αυτή τη ζωή.
Τον τόπο, την οικογένεια, τον συνάνθρωπο.
Ας είναι αιωνία η μνήμη σου!»

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου