Το δέμα εκτός από παπούτσια περιείχε και 109 γραμμάρια ηρωίνης

Το δέμα εκτός από παπούτσια περιείχε και 109 γραμμάρια ηρωίνης

Το δέμα εκτός από παπούτσια περιείχε και 109 γραμμάρια ηρωίνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 733 ΦΟΡΕΣ

Δέμα που περιείχε ένα ζευγάρι μεταχειρισμένα παπούτσια και 109 γραμμάρια ηρωίνης παρέλαβαν 57χρονος και η 42χρονη Ρωσίδα σύζυγός του από εταιρεία ταχυμεταφορών στη Ρόδο.

Το ζευγάρι δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί αφού αμέσως μετά την παραλαβή, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και κρατείται προκειμένου την προσεχή Δευτέρα να προσαχθεί, μαζί με το δικηγόρο του κ. Μιχάλη Διάκο, ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν το προηγούμενο διάστημα όταν στους αστυνομικούς περιήλθαν πληροφορίες αναφορικά με τον 57χρονο και τη «δράση» του.

Ειδικότερα, οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο κατηγορούμενος κάθε μεσημέρι ξεκινούσε από το σπίτι του όπου διαμένει σε χωριό της Ρόδου και ερχόταν στην πόλη προκειμένου να διακινήσει ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε τοξικομανείς.
Οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τον 57χρονο και προχθές (9 Απριλίου 2020) δέκα λεπτά πριν τις 4 το απόγευμα, τον εντόπισαν να κινείται και πάλι με το αυτοκίνητό του και με συνεπιβάτιδα την 42χρονη σύζυγό του.

Το ζευγάρι σταμάτησε έξω από εταιρεία ταχυμεταφορών στην πόλη της Ρόδου και η 42χρονη μπήκε μέσα και παρέλαβε ένα δέμα. Μόλις ολοκλήρωσε την παραλαβή η Ρωσίδα ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης και το δέμα κατασχέθηκε. Την ίδια ώρα συνελήφθη και ο 57χρονος που βρισκόταν μέσα στο σταθμευμένο αυτοκίνητό του, περιμένοντας την αλλοδαπή σύζυγό του.
Όπως διαπιστώθηκε μέσα στο δέμα υπήρχαν ένα ζευγάρι μεταχειρισμένα παπούτσια και μέσα σε αυτά μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία που περιείχε ηρωίνη μικτού βάρους 109 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του ζευγαριού όπου και εντοπίστηκε μία ζυγαριά ακριβείας και συνολικά δέκα ναρκωτικά χάπια.
Όλα τα παραπάνω, το δέμα αλλά και το αυτοκίνητο (ως μέσο διευκόλυνσης μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών) με το οποίο κινούνταν οι συλληφθέντες κατασχέθηκαν.

Εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι είναι πολυτοξικομανής και μάλιστα τα τελευταία 25 χρόνια. Σε ό,τι αφορά το δέμα, είπε ότι την ποσότητα που αυτό περιείχε την είχε παραγγείλει για λογαριασμό του από την Αθήνα από άγνωστο αλλοδαπό, τον οποίο του τον είχε συστήσει ένας άλλος επίσης άγνωστος ως προς αυτόν, αλλοδαπός, καθώς ουδέποτε τον είχε συναντήσει και πάντα επικοινωνούσε εκείνος μαζί του με απόκρυψη.

Πρόσθεσε επίσης πως το δέμα είχε ζητήσει από τον αλλοδαπό στην Αθήνα να το στείλει στο όνομα της 42χρονης συζύγου του διότι ο ίδιος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας (έχει αρκετές φορές στο παρελθόν συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα) και φοβόταν μήπως τον εντοπίσουν και τον συλλάβουν.
Ο 57χρονος ανέλαβε πλήρως την ευθύνη λέγοντας πως η 42χρονη Ρωσίδα δεν γνώριζε το περιεχόμενο του δέματος και πως απλώς της ζήτησε να το παραλάβει από την εταιρεία.

Σε ό,τι αφορά τη ζυγαριά ακριβείας δήλωσε πως ανήκει σε ένα από τα παιδιά του, ενώ τα ναρκωτικά χάπια τα έχουν προμηθευτεί με ιατρική συνταγή και ανήκουν τα τέσσερα στη μητέρα του και τα έξι στον ίδιο.
Από την πλευρά της η 42χρονη Ρωσίδα είπε – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – στους αστυνομικούς ότι τους τελευταίους τρεις μήνες είναι περιστασιακή χρήστης κοκαΐνης. Σε ό,τι αφορά το δέμα, δήλωσε πως ο σύζυγός της τής ζήτησε να πάνε να το παραλάβουν διότι είχε ένα δώρο μέσα για εκείνην. Η 42χρονη τόνισε πως δεν γνώριζε για τα ναρκωτικά και πως σίγουρα αν το ήξερε, δεν επρόκειτο να πάει να το παραλάβει. Για τα ναρκωτικά χάπια είπε και εκείνη ότι ανήκουν στον 57χρονο και στη μητέρα του, ενώ η ζυγαριά ακριβείας χρησιμοποιείται από το παιδί τους που κάνει δίαιτα.

Σε βάρος του ζευγαριού σχηματίστηκε δικογραφία και χθες, συνοδευόμενοι από το συνήγορό τους κ. Μιχάλη Διάκο προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από κοινού και καθ’ υποτροπή (για τον 57χρονο) με τις ειδικότερες μορφές της κατοχής, μεταφοράς και αποστολής (η τελευταία αφορά τον άγνωστο αποστολέα του δέματος).

Τα ναρκωτικά και η δολοφονία
Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο 57χρονος όσο και η σύζυγός του έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας. Ο 57χρονος για αδικήματα που αφορούν κυρίως παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και η 42χρονη Ρωσίδα σύζυγός του έχει κατηγορηθεί και έχει καταδικαστεί, για τη δολοφονία της 61χρονης Ευαγγελίας Ιεροβασίλη, μέσα στο ίδιο της το σπίτι στο Γεννάδι της Ρόδου, το καλοκαίρι του 2012.
Μαζί με την 42χρονη αλλοδαπή στην υπόθεση της δολοφονίας, κατηγορούνταν και ο 32χρονος γιος της αδικοχαμένης γυναίκας.

Η δολοφονία της Ευαγγελίας Ιεροβασίλη εκδικάστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2015 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 32χρονο μητροκτόνο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικό και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ του επέβαλε και συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών για τις κατηγορίες της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Επίσης με την ίδια απόφαση κρίθηκε ένοχη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά και η 42χρονη Ρωσίδα φίλη του 32χρονου, στην οποία επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 17 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής, οι δύο καταδικασθέντες άσκησαν έφεση η οποία εκδικάστηκε το Νοέμβριο του 2019 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.
Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χωρίς ελαφρυντικό, οπλοφορία και οπλοχρησία τον 32χρονο μητροκτόνο, αν και ο ίδιος κατά την ακροαματική διαδικασία επιχείρησε να πείσει το δικαστήριο, πως την ώρα που τελούσε την αποτρόπαια πράξη του, την οποία έχει παραδεχτεί, βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και δεν είχε συναίσθηση του τι έκανε και σε ποιον. Μάλιστα προσκόμισε και αρκετά έγγραφα και βεβαιώσεις που αποδεικνύουν τον εγκλεισμό του κατά καιρούς σε διάφορες ψυχιατρικές κλινικές.

Σε ότι αφορά την 42χρονη Ρωσίδα πρώην φίλη του, στο Εφετείο κρίθηκε ένοχη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικό, και της επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών, δηλαδή μείωσε, κατά τέσσερα χρόνια την πρωτόδικη ποινή που της είχε επιβληθεί (17 χρόνια κάθειρξη).
Το άγριο φονικό που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, εξιχνιάστηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014 χάρη στις συντονισμένες ενέργειες και στην συνεργασία που υπήρξε μεταξύ της τότε ανακρίτριας Ρόδου Μαρίνας Κρανίτη, της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου Αιμιλίας Σοφίας Μέρης, της Εισαγγελίας Εφετών αλλά και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την προσαγωγή του 32χρονου και την ομολογία του!

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία για το στυγερό έγκλημα ήταν η σχέση που είχε ο 32χρονος με την 42χρονη Ρωσίδα φίλη του την οποία και θέλησε να την παντρευτεί. Η άρνηση της 61χρονης Ευαγγελίας Ιεροβασίλη είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο με 14 μαχαιριές που της επέφερε ο ίδιος ο γιος της!
Παρά το γεγονός ότι είχαν περάσει δύο χρόνια από την ημέρα που η άτυχη 61χρονη βρέθηκε νεκρή μέσα στο ίδιο της το σπίτι στο Γεννάδι, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνέχιζαν να «δουλεύουν» την υπόθεση και όλες οι ενδείξεις οδηγούσαν στον 32χρονο. Ωστόσο δεν υπήρχαν αποδείξεις για να «δέσουν» την υπόθεση και να οδηγήσουν στη σύλληψή του. Άλλωστε από την πρώτη κατάθεση που είχε δώσει ο 32χρονος είχε επικαλεστεί ισχυρό άλλοθι για το χρονικό διάστημα που φερόταν να είχε διαπραχθεί το άγριο έγκλημα, δηλαδή το μεσημέρι (12:00 με 14:00) της 20ής Ιουνίου 2012.

Παρόλα αυτά οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές υπηρεσίες συνέχισαν τις έρευνες, όταν προέκυψε ένα νέο σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση. Οι καταθέσεις του πατέρα αλλά και της μητριάς του 32χρονου στους οποίους είχε εξομολογηθεί την δολοφονία της μητέρας του!
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το φονικό ο 32χρονος που ήταν χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών, μετέβη στην Κρήτη όπου ζούσε ο πατέρας του με τη σύντροφό του και εκεί αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να πεθάνει. Ο ίδιος έμεινε νοσηλευόμενος για μεγάλο διάστημα στο νοσοκομείο του Ηρακλείου, κατά το οποίο και ομολόγησε στη μητριά του αλλά και στον πατέρα του, το φόνο της μητέρας του και τον τρόπο που έγινε!

Έτσι μερικές μέρες πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης πατέρας και μητριά έδωσαν κατάθεση στην αστυνομία αναφέροντας τα όσα ο 32χρονος τους είχε πει!
Η μαρτυρία αυτή ήταν και το στοιχείο που έδωσε το πράσινο φως στις διωκτικές αρχές να προχωρήσουν στην προσαγωγή του 32χρονου.
Έτσι στις 5 Σεπτεμβρίου 2014 αστυνομικοί εντόπισαν τον 32χρονο και τον προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όπου μερικές ώρες αργότερα «έσπασε» και ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα που είχε διαπράξει σε βάρος της ίδιας του της μητέρας.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο