Απολύμανση των σχολείων στη Σύμη

Απολύμανση των σχολείων στη Σύμη

Απολύμανση των σχολείων στη Σύμη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 426 ΦΟΡΕΣ

Ο Δήμος Σύμης προχωρά σε απολύμανση σχολικών μονάδων και παροχή υγειονομικού υλικού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Για τον λόγο αυτό εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρει αναλυτικά τα ακόλουθα:

«Με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων και της επιστροφής μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες, ο Δήμος Σύμης προβαίνει στις κάτωθι ενέργειες:

- Το Σαββατοκύριακο θα γίνει απολύμανση στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων του νησιού μας τηρουμένων όλων των μέτρων και προϋποθέσεων που απαιτούνται, ώστε να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

- Στα σχολεία θα μοιραστούν μάσκες, αντισηπτικά και γενικά υγειονομικό υλικό, ώστε να καθίσταται εφαρμοστέα η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους, μέχρι και το πέρας της σχολικής χρονιάς.

- Το υγειονομικό υλικό που έχουμε προμηθευτεί ως Δήμος για τις ανάγκες του νησιού μας και τα σχολικά κτίρια και τους μαθητές είναι επαρκές και θα κινηθούμε σε δύο φάσεις: Θα μοιραστεί το υλικό σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, ώστε όλα να είναι έτοιμα από Δευτέρα, χωρίς να ελλοχεύει ο παραμικρός κίνδυνος για τους μαθητές, δασκάλους και καθηγητές.

Η δεύτερη φάση αφορά, όπως προανέφερα, την απολύμανση των σχολικών μονάδων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η τρίτη φάση αφορά επανατροφοδότηση των σχολικών μονάδων με υγειονομικό υλικό μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Αναφορικά με το αίτημα της ελλάσσονος αντιπολίτευσης για καραντίνα στους εκπαιδευτικούς 14 ημερών είναι κάτι που δεν είναι στο χέρι μας να το επιβάλουμε για πολλούς λόγους. Πρωτίστως γιατί μέχρι τότε θα έχει σχεδόν περατωθεί το σχολικό έτος και, έπειτα, υπάρχουν αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες που επιλαμβάνονται τον ρόλο τέτοιων πρωτοβουλιών και που αποφασίζουν για όλη τη χώρα. Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην ίδια χώρα δε δύναται να εφαρμοστούν για ευνόητους λόγους.

Ήδη όμως έχει παρθεί απόφαση από την κυβέρνηση οι εκπαιδευτικοί να φορούν μάσκα υποχρεωτικά, ενώ οι μαθητές προαιρετικά. Έχουν παρθεί μέτρα για συγκεκριμένο αριθμό μαθητών στις σχολικές αίθουσες, καθώς και για το πώς θα κινούνται τα παιδιά στη διάρκεια του διαλείμματος.

Θεωρούμε ότι ως Δήμος Σύμης με την απολύμανση την παροχή υγειονομικού υλικού και την ευθύνη που φέρουν οι εκπαιδευτικοί μας, θα καταφέρουμε ώστε να περατωθεί η σχολική χρονιά, να μην χαθεί το σχολικό έτος και να μην έχουμε κρούσματα.

Με τη βοήθεια και των μαθητών οι οποίοι θα πρέπει να τηρήσουν όλα όσα τους λένε οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τους, θα καταφέρουμε ώστε να βγούμε αλώβητοι και από αυτήν την πρόκληση. Είμαστε αισιόδοξοι και θα τα καταφέρουμε, όπως τα καταφέραμε έως τώρα.

Το επόμενο βήμα μας αφορά τον τουρισμό και ήδη έχουμε προσανατολιστεί σε αυτή την κατεύθυνση, για να «σώσουμε» όσο περισσότερο μπορούμε την τουριστική σεζόν και να βοηθήσουμε κατ' επέκταση την οικονομική δραστηριότητα των επιχειρηματιών του νησιού μας, από την οποία επηρεάζεται άμεσα και έμμεσα η οικονομία όλων μας».

Διαβάστε ακόμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ξεκινούν άμεσα λιμενικά έργα στη Σύμη - Επίσκεψη κλιμακίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου

Ιστορική αποκατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κοινόχρηστων χώρων και εκτάσεων του δήμου Σύμης

«Δεν θυμάμαι τίποτα, είχα πιει», δηλώνει ο 30χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 32χρονη σε καφέ στη Σύμη

Eπιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό

National Geographic: Προτείνει τη Σύμη ως τοπ προορισμό για έναν πολύ διαφορετικό λόγο

Νικητιάδης στη Βουλή: «Χωρίς γιατρό η Σύμη. Στο έλεος του Θεού οι κάτοικοι»