Ποιοι εξελέγησαν στο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου το 1960

Ποιοι εξελέγησαν στο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου το 1960

Ποιοι εξελέγησαν στο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου το 1960

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 76 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 10 Μαΐου 1960 Αριθ. Φύλλου 2724

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΦΩΚΙΑΛΗ
Ως ανεκοινώθη κατά το πρώτον δεκαήμερον του Ιουλίου θα αρχίση λειτουργούν το νέον ξενοδοχείον «Ολύμπια» των αδελφών Φώκιαλη. Τούτο θα αρχίση λειτουργούν με 60 κλίνας μέχρι δε τέλους Αυγούστου θα λειτουργεί με 130 κλίνας.

ΔΙΑ ΧΘΕΣΙΝΟΥ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ
ΤΟ ΕΒΕΔ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΩΣ ΤΟΝ κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΝ ΔΙΑ ΤΟ ΤΡΙΕΤΕΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΜΟΦΩΝΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΟΥ

Υπό της Διοικούσης Επιτροπής του ΕΒΕΔ απεστάλη προς τον Πρόεδρον της Κυβερνήσεως κ. Καραμανλήν, το ακόλουθον τηλεγράφημα:
«Διοικούσα Επιτροπή Επιμελητηρίου μας δι’ ομοφώνου αποφάσεώς της εκφράζει θερμοτάτας ευχαριστίας παραγωγικών τάξεων Δωδεκανήσου δι’ εξαγγελθέν υπό υμετέρας Εξοχότητος Τριετές Πρόγραμμα Αξιοποιήσεως Πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων περιφερείας μας.
Εμποροβιομηχανικόν Επιμελητήριον Δωδ/σου
Πρόεδρος
ΘΕΟΧΑΡΗΣ

ΑΙ ΕΚΛΟΓΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
Προχθές εξελέγησαν δια το Δ. Συμβούλιον του ΕΒΕΔ οι κ.κ. Στ. Μοσχής, Θεοδ. Κασφίκης, Νικ. Διακονικολάου, Φιλ. Ιωαννίδης, Κ. Χατζηκωνσταντής, Κων. Μπόνης, Θ. Ζησιμάτος, Δ. Τσουβαλάς, Αν. Μαραβέλιας, Σ. Θωμόγλου και Γ. Χατζηδημητρίου. Μετά την επικύρωσιν των αποτελεσμάτων αυτών, ήτοι περίπου εντός 15νθημέρου, θα συνέλθουν τα μέλη εις συνεδρίασιν προκειμένου να συγκροτηθούν εις σώμα.

ΕΔΟΘΗ ΠΡΟΧΘΕΣ Η ΔΙΑΛΕΞΙΣ ΤΟΥ κ. ΒΕΝΕΖΗ
Προχθές την 11ην προμεσημβρινήν εδόθη εις το Εθνικόν Θέατρον η διάλεξις του Ακαδημαϊκού κ. Ηλία Βενέζη με θέμα «Η εποχή μας και η Τέχνη». Ο κ. Βενέζης ετόνισεν ότι η σημερινή ελληνική λογοτεχνία είναι ευρωπαϊκή ανεφέρθη εις την ιστορίαν από της ελληνικής επαναστάσεως μέχρι σήμερον και υπεγράμμισεν ότι η σύγχρονος λογοτεχνία αντλεί και πρέπει να αντλή δύναμιν από την παράδοσιν και από την επαρχίαν.

Η διάλεξις του κ. Βενέζη ήτο η τελευταία της εφετεινής σειράς πνευματικών εκδηλώσεων της Ροδιακής Λέσχης, ο πρόεδρος της οποίας κ. Ψιμόριφος, παρουσιάζων, τον διακεκριμμένον λογοτέχνην, ετόνισεν ότι το Συμβούλιον της Λέσχης ευχαριστεί τον κ. Βενέζην, διότι δια της διαλέξεώς του επέτρεψε να δοθή ιδιαίτερος τόνος εις τον τερματισμόν των εφετεινών εκδηλώσεων.

Μεταξύ των παραστάντων ήσαν ο Μητροπολίτης κ. Σπυρίδων, ο Νομάρχης κ. Ιωάννου, οι βουλευταί κύριοι Κωτιάδης, Ζίγδης και Χαρίτος, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και εκπαιδευτικοί.

ΕΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΜΠΩΝΑ ΣΟΒΑΡΩΣ
Μετεφέρθη εις το Νοσοκομείον ο Παναγιώτης Ζαμπελάκης ετών 19 εξ Έμπωνας υποστάς ημιακρωτηριασμόν του μικρού δακτύλου του ποδός και κάταγμα του τετάρτου και πέμπτου μετακαρπίου της αριστεράς χειρός. Ούτος ετραυματίσθη εκ πτώσεώς του εκ τρακτέρ, το οποίον ωδήγει εις περιοχήν πλησίον της κοινότητος Κρητηνίας.

ΝΕΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΑΙ ΑΙΜΟΔΟΤΑΙ
Προχθές η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Ε.Ε.Σ. μετέβη εις Μαλώναν, όπου χάρις εις προεργασίαν του αυτόθι ιατρού κ. Βασιλείου Χατζηανδρέου ενεγράφησαν νέοι εθελονταί αιμοδόται, οι οποίοι προσέφεραν αμέσως αίμα εις την Τράπεζαν αίματος.

Προς παραδειγματισμόν δια το ανώδυνον της αιμοδοσίας ως και δια το αβλαβές αυτής πρώτος προσέφερεν αίμα ο εν λόγω κ. Χατζηανδρέου και ηκολούθησαν οι νέοι εθελονταί αιμοδόται Χαριστούλα Κυρήνη, Ευτυχία Παπαϊωάννου, Δέσποινα Γιαννέλλη, Χρυσόστομος Κυρήνης και Βασίλης Φιλιππάρδος.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον θα αναχωρήσουν τα Σπογγαλιευτικά της Καλύμνου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Θα απονεμηθώσι έπαινοι εις τους οδηγούς και εισπράκτορας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Νεαρός αθλητής ετραυματίσθη σοβαρώς με σιδηράν «σφαίραν»

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι Τούρκοι ομιλούν ήδη περί της Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Γλέντι στην Έμπωνα με Εις Υγείαν και με Σκολ!

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εις Ρόδον 20 Γερμανοί διευθυνταί τουριστ. γραφείων

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Μια ωραία προσπάθεια η εβδομάς τουρισμού

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ήρχισαν τώρα επειγόντως επισκευαί στο Καζούλλειον