Νέο κτήριο για την Παλαιοντολογική Έκθεση της Τήλου

Νέο κτήριο για  την Παλαιοντολογική  Έκθεση της Τήλου

Νέο κτήριο για την Παλαιοντολογική Έκθεση της Τήλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 462 ΦΟΡΕΣ

Έτοιμο είναι το νέο κτήριο που θα φιλοξενήσει την έκθεση του Elephas tiliensis στο νησί της Τήλου.

Στην περιοχή Ροσόι -Μεσσαριάς της Νήσου Τήλου, στο κεντρικό τμήμα του νησιού όπου βρίσκεται το σπήλαιο Χαρκαδιό καθώς και το ένα από τα επτά μεσαιωνικά Κάστρα του νησιού, ορθώνεται το νέο κτήριο με την Παλαιοντολογική Έκθεση της Τήλου σε ένα νέο χώρο έκτασης 129,10 τ.μ. και σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Τήλου.

Το κτήριο φιλοξενεί στον ισόγειο του χώρο την έκθεση με θέμα τη πανίδα των απολιθωμένων ελεφάντων (Elephas tiliensis) και ελαφιών που έχουν βρεθεί στην περιοχή (σπήλαιο Χαρκαδιό) τα οποία χρονολογούνται από το 4.500 π.Χ., με στοιχειώδη γεωλογικά και παλαιοντολογικά θέματα σχετικά με το σύνολο του Νησιού αλλά και στοιχεία με το σημερινό χερσαίο και θαλάσσιο περιβάλλον και έχει χαρακτήρα μικρού τοπικού μουσείου φυσικής ιστορίας.

Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Τήλου προχωρά στην επικαιροποίηση των μελετών για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και σύντομα θα δημοπρατηθεί προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία άμεσα ο εκθεσιακός χώρος.

Η νέα διαμόρφωση περιλαμβάνει: νέες πλακοστρώσεις στον χώρο εισόδου και στο μονοπάτι πρόσβασης προς την είσοδο του κτηρίου, μια νέα κλίμακα πρόσβασης λιθόστρωτη, ράμπα εισόδου για αναπήρους και οχήματα, φωτισμό του περιβάλλοντος χώρου, κτιστά παγκάκια, δύο νέες μεταλλικές θύρες εισόδου, περίφραξη του οικοπέδου με συρματόπλεγμα και επισκευή ξηρολιθοδομών συγκράτησης του εδάφους, φύτευση νέων μεσογειακών δέντρων και θάμνων, νέο κιόσκι-αναψυκτήριο, καθώς και ένα μικρό αμφιθέατρο ενημέρωσης.

«To όνειρο γίνεται πραγματικότητα» δηλώνει η δήμαρχος του νησιού Μαρία Καμμά.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός 30 αλλοδαπών στην Τήλο

Συγχαρητήρια επιστολή της εταιρείας «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ» στον δήμο Τήλου

Ο ΦοΔΣΑ θα αναλάβει τη μηδενική ταφή απορριμμάτων στην Τήλο

Βραδιά αστρονομίας στο νησί της Τήλου

Όλγ. Κεφαλογιάννη: Στην Τήλο είχαμε μία μοναδική εμπειρία μέσα από τις ιδιαίτερες αντιθέσεις του νησιού

Κυριάκος Μητσοτάκης για Τήλο: «Η ανακύκλωση στο 100% είναι ένας στόχος ο οποίος είναι απολύτως εφικτός»

Τήλος: Το πρώτο νησί με μηδενικά απόβλητα παγκοσμίως

Βράβευση του δήμου Τήλου για τη διαχείριση των αποβλήτων