Ρόδος: Αθώος για τον εμπρησμό κρίθηκε 52χρονος Ρομά

Ρόδος: Αθώος για τον εμπρησμό κρίθηκε 52χρονος Ρομά

Ρόδος: Αθώος για τον εμπρησμό κρίθηκε 52χρονος Ρομά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 634 ΦΟΡΕΣ

Καταδικάστηκε όμως για τις απειλές κατά της συζύγου του

Άλλοθι παρουσίασε χθες στο δικαστήριο ο 52χρονος Ρομά προκειμένου να αποδείξει ότι δεν ήταν αυτός που έβαλε τη φωτιά στον καταυλισμό στο Καρακόνερο με αποτέλεσμα να καταστραφεί μέρος του παραπήγματος που διέμενε μαζί με την οικογένειά του!

Τελικά μπορεί να κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών για αυτές τις κατηγορίες όμως καταδικάστηκε για τις απειλές που εξαπέλυσε κατά της συζύγου του και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 μηνών με τριετή αναστολή.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του 52χρονου Ρομά ασκήθηκαν από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ποινικές διώξει για εμπρησμό από πρόθεση, απειλή σε βάρος της συζύγου του και φθορά ξένης περιουσίας δια πυρός.

Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο προχθές, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία και έτσι η δίκη του έγινε χθες.

Ενώπιον του Τριμελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Ρόδου ο κατηγορούμενος εμφάνισε μάρτυρα, σύμφωνα με τον οποίο ο 52χρονος δεν βρίσκονταν στον καταυλισμό την ώρα της πυρκαγιάς αλλά σε άλλο μέρος μαζί του, ενισχύοντας έτσι τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι ουδεμία σχέση έχει με τα όσα του καταλογίζονται για τη φωτιά.

Σε ό,τι αφορά την απειλή προς τη σύζυγό του ο 52χρονος Ρομά παραδέχτηκε ότι πράγματι σε λογομαχία που είχαν, της είχε πει τα όσα καταγγέλλει εναντίον του, όμως ουδέποτε τα έκανε πράξη.

Τελικά το δικαστήριο, έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών τον 52χρονο για τα αδικήματα του εμπρησμού από πρόθεση και της φθοράς ξένης περιουσίας δια πυρός και ένοχο για την πράξη της απειλής σε βάρος της συζύγου του για την οποία και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το περιστατικό σημειώθηκε στις 25 Μαΐου το απόγευμα, οπότε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου δέχτηκε άλλη μία κλήση για φωτιά στον καταυλισμό των Ρομά στο Καρακόνερο, και όταν έφθασε εκεί διαπίστωσε πως εκτός από τα συνηθισμένα σκουπίδια, καίγονταν και ένα παράπηγμα.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η σύζυγος του 52χρονου, νωρίτερα την είχε απειλήσει ότι θα της βάλει φωτιά για να την κάψει!

Οι φλόγες γρήγορα επεκτάθηκαν στο εύφλεκτο παράπηγμα και παρά την άμεση επέμβαση των Πυροσβεστών, αυτό καταστράφηκε στο μεγαλύτερο μέρος του.

Οι Πυροσβέστες συνέλαβαν τον 52χρονο Ρομά και μάλιστα με την αυτόφωρη διαδικασία και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο