Προωθείται η ίδρυση Κονσερβοποιείου στη Ρόδο

Προωθείται η ίδρυση Κονσερβοποιείου στη Ρόδο

Προωθείται η ίδρυση Κονσερβοποιείου στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 110 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Kυριακή 29 Μαΐου 1960 Αριθ. Φύλλου 2741

ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΙΔΡΥΣΙΣ ΕΝ ΡΟΔΩ ΤΟΥ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΕΙΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΑΪΦΕ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΙ ΤΟΥ κ. ΚΩΤΙΑΔΗ

ΑΘΗΝΑΙ 28 (Ιδιαιτ. ανταπόκρισις).
Ο βουλευτής Δωδ/σου κ. Στέλιος Κωτιάδης είχεν επανειλημμένως συνεργασίαν μετά των αρμοδίων υπηρεσιών της Αγροτικής Τραπέζης και του Διοικητού κ. Χριστοδούλου διά την επίσπευσιν των εργασιών ιδρύσεως του ήδη προγραμματισθέντος κονσερβοποιείου εν Ρόδω εις τας εγκαταστάσεις της ΣΑΪΦΕ, δυναμικότητος 150 τόννων ημερησίως. Προς τούτο ανετέθη εις τους τεχνικούς της ΑΤΕ κ.κ. Φανουράκην, Πλαστουργόν και Σπυρόπουλον όπως εν συνεργασία και με το ενταύθα υποκατάστημα της ΑΤΕ εκπονήσουν το ταχύτερον δυνατόν τεχνικο-οικονομικήν και μηχανολογικήν μελέτην. Το Κονσερβοποιείον θα ιδρυθή διά Κοινοπραξίας της ΑΤΕ κατά 51% και της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου.

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΙΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΑΠΑΝΑΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ
Ήρχισαν αι εργασίαι κατόπιν σχετικής αποφάσεως της Ελληνικής Ορθοδόξου Κοινότητος, διά την περάτωσιν του πρώτου ορόφου του νέου κτιρίου του Καζουλλείου Γυμνασίου. Εξ άλλου εντός του θέρους θα αρχίσουν αι εργασίαι διά την συνένωσιν των δύο κτιρίων του Σχολείου, ούτως ώστε να αποτελέσουν ενιαίον συγκρότημα. Επίσης ήρχισαν αι εργασίαι κατεδαφίσεως των οικημάτων των ευρισκομένων εντός του προαυλίου του Ιερού Ναού της Κρεμαστής. Τέλος εντός της τρεχούσης εβδομάδος θα αρχίσουν αι εργασίαι κατασκευής του δαπέδου του νέου Ναού της εν λόγω Κοινότητος.


Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΙΣ ΤΟΥ «ΠΑΡΡΟΔΙΑΚΟΥ»
Ως ανεκοινώθη, κατόπιν της αποφάσεως του Πρωτοδικείου Ρόδου περί ιδρύσεως του «Παρροδιακού Αθλητικού Ομίλου» ο οποίος προήλθεν εκ της συγχωνεύσεως των Γ.Σ. Ολυμπιακού και Πεισιρόδου, την 6ην Ιουνίου θα συνέλθουν εις χωριστάς Γ. Συνελεύσεις τα μέλη των εν λόγω Συλλόγων προς εξέτασιν του όλου θέματος. Κατ’ αυτάς θα εκλεγούν 8 Σύμβουλοι εξ εκάστου Συλλόγου οι οποίοι θα απαρτίσουν το πρώτον 16μελές Συμβούλιον του νέου Συλλόγου «Παρροδιακός».

ΣΟΒΑΡΑΙ ΖΗΜΙΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑΝ ΕΚ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ
Χθες την πρωΐαν και μέχρι των απογευματινών ωρών εσημειώθη βροχόπτωσις καθ’ άπασαν την Ρόδον. Εις την ύπαιθρον ποταμοί επλημμύρισαν και επλήγησαν διάφοροι καλλιέργειαι.
Υπό της Διευθύνσεως Γεωργίας απεστάλη προς τους προέδρους κοινοτήτων Παραδεισίου, Κρεμαστής, Αφάντου, Καλυθιών, Μαλώνας, Μασσάρων, Λάρδου και Τριάντα επείγον τηλεγράφημα διά του οποίου παρακαλούνται να ανακοινώσουν ευρέως εις τους παραγωγούς ότι αι προχθεσιναί βροχοπτώσεις ευνοούν την ανάπτυξιν ασθενειών εις τα οπωροκηπευτικά και τας αμπέλους.
Διά του τηλεγραφήματος συνιστάται όπως γίνουν ψεκασμοί διά την περιστολήν των ζημιών.

ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΣ Η ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΩΝ ΕΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΣΚΟΠΟΣ ΧΡΗΣΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΞΟΝ
Κατ’ ανακοίνωσιν της Ανωτέρας Διοικήσεως Χωροφυλακής Δωδεκανήσου, επειδή διεπιστώθη ασύστολος χρήσις των ηχητικών οργάνων των αυτοκινήτων υπό των οδηγών αυτών κατά παράβασιν της υφισταμένης Αστυνομικής Διατάξεως, διετάχθη η αυστηρά εφαρμογή αυτής κατά των παραβατών και η αφαίρεσις της αδείας κυκλοφορίας αυτοκινήτων και και ικανότητος οδηγού μέχρι 5 ημερών.

ΤΗΝ 9ην ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Ως ανεκοινώθη αι εξετάσεις Β’ εξαμήνου των Σχολείων Ανωτέρας και Μέσης Εκπαιδεύσεως θα αρχίσουν την 9ην Ιουνίου και θα λήξουν την 28ην του ιδίου μηνός. Αι εξετάσεις εις τα Σχολεία Στοιχειώδους εκπαιδεύσεως θα αρχίσουν εντός του Β’ δεκαημέρου του Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Διεθνούς φήμης ορχήστρες στο "Θέρμαι"

Φλας στο παρελθόν, 1964: Αι εισπράξεις και πληρωμαί των ταμείων Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καθιερούνται πινακίδες με τιμολόγιον εις τα ταξί

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Κοσμικόν γεγονός - σήμερον εγκαίνια του Ναϊτ Κλαμπ "Ιζαμπέλλα"

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Πώς είδε την Ρόδον ο κ. Υβ. Νταρτουά

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καταγγέλεται διώγμος εξαπελύθη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον θα αναχωρήσουν τα Σπογγαλιευτικά της Καλύμνου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Θα απονεμηθώσι έπαινοι εις τους οδηγούς και εισπράκτορας