Εξαφάνισαν τη Ρόδο!

Εξαφάνισαν τη Ρόδο!

Εξαφάνισαν τη Ρόδο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 11413 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Κυριάκος Μ. Χονδρός
chondros.kyr@gmail.com

Παρακολουθούμε εδώ και αρκετό καιρό, και συγκεκριμένα από τότε που περιορίστηκαν τα διάφορα μέτρα από την πανδημία, να συμβαίνει κάτι πρωτότυπο και πρωτάκουστο.

Να αγνοούν ότι εντός της χώρας υπάρχει από εκατομμύρια χρόνια ένα νησί που ονομάζεται Ρόδος!

Μια φωτοδότρα και φωτογενής νήσος που ύμνησαν και ακόμα υμνούν ξένοι λαοί.

Για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (έντυπος, ηλεκτρονικός, ραδιοφωνικός λόγος) δεν υπάρχει πουθενά η Ρόδος. Σαν να έχει χαθεί από το χάρτη, από το Αιγαίο.

Αντίθετα ακούμε και βλέπουμε καθημερινά να προβάλλονται ορισμένα νησιά, τα οποία έχουν μεν φυσικές και άλλες αρετές, να έχουν κάποια μικρή ή μεγάλη τουριστική υποδομή, αλλά να μην ακούγεται πουθενά, μα πουθενά η Ρόδος!

Επίσης, βαφτίζουν κάποια μικρά νησιά που δεν συγκρίνονται με τη Ρόδο, ούτε σε υποδομές, ούτε και σε φυσικές ομορφιές και με άλλα προσόντα, ως ναυαρχίδες τουρισμού! Στο τέλος όλοι θα τρελαθούμε.

Με τόσες εμβληματικές ξενοδοχειακές μονάδες η Ρόδος, η οποία φιλοξενεί κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες, και αποτελεί ένα από τους σπουδαιότερους τουριστικούς προορισμούς στον πλανήτη, έχει ξεχαστεί από αυτούς που ενημερώνουν τον κόσμο, έπαψε να είναι ναυαρχίδα; Από πότε;

Η Ρόδος αυτός ο κορυφαίος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, αυτός που δίδαξε και διδάσκει τον τουρισμό, αυτός που ξεκίνησε στη χώρα τη φιλοξενία, έχει εξαφανιστεί από αυτούς που επηρεάζουν την κοινή γνώμη. Έχουμε ακούσει πολλές φορές για ναυαρχίδες και στο τέλος θα κάνουμε κανένα λάθος με τη λέξη αυτή, όταν χαθεί το πρώτο σύνθετο.

Μα ούτε και η Κως, το νησί που έχει πληγεί και από άλλη αιτία, ούτε ακούγεται, ούτε προβάλλεται!

Βέβαια, όπως γνωρίζουν οι παλιοί Ροδίτες, υπάρχει κάποιο σύμπλεγμα κατωτερότητας σε πολλούς που κρίνουν τις τύχες μας στην πρωτεύουσα απέναντι στο νησί της Ρόδου, εδώ και χρόνια. Και καλά η Ρόδος, και η Κως η πατρίδα του πατέρα της ιατρικής, με τόση ξενοδοχειακή υποδομή, μπήκε κι’ αυτή σε καραντίνα ενημέρωσης;

Παρακολουθούμε ακόμα παράγοντες της Πολιτείας να συνηγορούν και να ενισχύουν την προβολή των άλλων τόπων -νησιών και χωριών- ξανά και ξανά. Μέχρι ένα βαθμό καλώς καμωμένα.

Αλλά, δεν υπάρχει κανείς, για να τους πει πως υπάρχει και η Ρόδος και η Κως και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου. Πως υπάρχουν νησιά που (εκτός ότι έχουν ανάγκη από την τουριστική προβολή), αμφισβητούνται από την στρατοκρατούσα, χουντική, φασιστική Τουρκία…

Ή μήπως δεν είμαστε σε ακριτική παραμεθόρια περιοχή;

Μα αν τώρα, -ναι τώρα-, δεν στηρίξουν τη Ρόδο και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, παράλληλα με τους άλλους τόπους, πότε θα το κάνουν;

Αν η αδιαφορία είναι ηθελημένη ή όχι και συνεχίζεται, τότε γίνεται έγκλημα κατά των κατοίκων ενός τόπου, που έχει κύρια ασχολία τον τουρισμό και προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια εκατομμύρια ευρώ στην εθνική οικονομία. Και οι εγκληματίες πρέπει να απολογηθούν.

«Αδικεί πολλάκις ο μη ποιών τι, ου μόνον ο ποιών τι (Πολλές φορές είναι άδικος αυτός που δεν κάνει κάτι, όχι μόνο αυτός που κάνει κάτι.

Μάρκος Αυρήλιος, (Ρωμαίος αυτοκράτορας 121 – 180 μ.Χ.)

Ή μήπως κάνουμε λάθος;

Ιδού η Ρόδος!

Διαβάστε ακόμη

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή