Χτύπησε κουδούνι ξανά στα σχολεία μετά το lockdown αλλά η κατάσταση χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται

Χτύπησε κουδούνι ξανά στα σχολεία μετά το lockdown αλλά η κατάσταση χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται

Χτύπησε κουδούνι ξανά στα σχολεία μετά το lockdown αλλά η κατάσταση χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 599 ΦΟΡΕΣ

Την κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Σχολείο Γενναδίου καταγγέλει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος αναφέρει τα ακόλουθα:


«Μείναμε δυο μήνες μέσα σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, κλείσαμε τα παιδιά μας στο σπίτι προσπαθώντας να τους εξηγήσουμε τον λόγο. Με μεγάλες θυσίες όλου του ελληνικού λαού κερδήθηκε πολύτιμος χρόνος στη μάχη με τον COVID-19, o χρόνος όμως αυτός δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση. Ούτε το δημόσιο σύστημα υγείας βελτιώθηκε, ούτε στα σχολεία βλέπουμε να έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη δημόσια υγεία.


Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή μας στο Π.Ι. Γενναδίου δεν έγινε προκήρυξη ούτε μιας θέσης μόνιμου γιατρού ή νοσηλευτή – δεν έχουμε ΕΚΑΒ. Το νοσοκομείο της Ρόδου παραμένει με 6 ΜΕΘ και τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Η ανησυχία για εμάς και τις οικογένειές μας είναι πολύ μεγάλη ενόψει και του ανοίγματος της σεζόν, γι’ αυτό τον λόγο ζητάμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες προσλήψεις, αναβαθμίζοντας στην πράξη το σύστημα υγείας στο νησί.


Όσον αφορά το δημοτικό σχολείο Γενναδίου, η κατάσταση είναι τραγική, όπως και σε άλλα σχολεία του νησιού. Δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο ούτε από τον Δήμο, ούτε από το υπουργείο Παιδείας, για να έχουμε λιγότερα παιδιά ανά τάξη. Το αντίθετο μάλιστα, με ευθύνη του Δήμου παραμένει το νηπιαγωγείο στο κτήριο του δημοτικού, αυξάνοντας το στρίμωγμα των παιδιών μας σε όλο και λιγότερες αίθουσες, ενώ λόγω της ακαταλληλότητας του χώρου για το νηπιαγωγείο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί αρκετοί τραυματισμοί νηπίων και από τύχη έχουμε γλιτώσει τα χειρότερα. Ταυτόχρονα η κατάσταση του κτηρίου είναι πολύ κακή, αν και πρόκειται για νέο σχολείο, ο Δήμος Ρόδου το έχει εγκαταλείψει με αποτέλεσμα ένα σύγχρονο σχολείο να υποβαθμίζεται συνεχώς.


Μας προκαλεί μεγάλο θυμό που το υπουργείο Παιδείας φέρνει νέο νομοσχέδιο στην παιδεία σε τέτοιες συνθήκες, το οποίο δεν λύνει κανένα πρόβλημα αλλά το αντίθετο. Όμως ο πλήρης εμπαιγμός προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα είναι ότι το νομοσχέδιο αυτό μέσα στην πανδημία, εμπεριέχει διατάξεις που αυξάνουν τα παιδιά ανά τάξη και μειώνει τον αριθμό των εκπαιδευτικών στα σχολεία.
Ο ΕΟΔΥ και οι ειδικοί επιστήμονες λένε ότι με την αποφυγή του συνωστισμού, την απολύμανση και συχνή καθαριότητα δημόσιων χώρων θα αποφύγουμε τη μετάδοση του ιού. Αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί η κυβέρνηση δεν προσλαμβάνει περισσότερους εκπαιδευτικούς και μάλιστα μόνιμους για να είναι έγκαιρα τον Σεπτέμβρη στις θέσεις τους; – αντίθετα συνεχίζει με αναπληρωτές. Γιατί δεν προσλαμβάνει μόνιμες καθαρίστριες στα σχολεία; Γιατί ο Δήμος δεν ξεκινάει την ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων και αιθουσών;


Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα με το παλιό κτήριο του νηπιαγωγείου, δηλαδή εδώ και τέσσερα χρόνια, ο σύλλογός μας διεκδικεί νέο σύγχρονο νηπιαγωγείο στο Γεννάδι, και σαφή απάντηση δεν πήραμε ούτε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ούτε από τη σημερινή. Επίσης έχουμε ζητήσει εδώ και 4 μήνες ραντεβού με τον Δήμαρχο και ακόμα περιμένουμε.


Για όλους τους παραπάνω λόγους αποστείλαμε ένα ακόμα αναλυτικό υπόμνημα με τα αιτήματά μας σε Δήμο, Περιφέρεια και Υπουργείο Παιδείας ελπίζοντας πως αυτή τη φορά θα λάβουμε κάποια απάντηση. Στα υπομνήματα αυτά αποδεικνύεται ότι δεν τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας για τη συστέγαση δημοτικού-νηπιαγωγείου και για την αύληση του νηπιαγωγείου. Επίσης αποστείλαμε εκτενές φωτογραφικό υλικό που τεκμηριώνει τόσο την κακή κτηριακή κατάσταση του σχολείου, όσο και τη μεγάλη επικινδυνότητα του χώρου για τα παιδιά του νηπιαγωγείου (τουαλέτες, χώρος αυλισμού κ.α.). Κάποιες από αυτές δημοσιεύουμε σήμερα ενδεικτικά.


Τέλος, θέλουμε να τονίσουμε πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συναινέσουμε να τοποθετηθούν κάμερες στις σχολικές τάξεις και δηλώνουμε πως ενώνουμε τη φωνή μας με τους εκατοντάδες φορείς από την εκπαιδευτική κοινότητα σε όλη τη χώρα που τάσσονται κατά αυτού του απαράδεκτου αντιπαιδαγωγικού μέτρου.


Το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ».

Διαβάστε ακόμη

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής

Oλοκλήρωση επιμορφωτικής δράσης για τη διαχείριση παιδιών με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής ή /και Υπερκινητικότητας - ΔΕΠΥ

Επίσκεψη του Πειραματικού Γυμνασίου στο Εργαστήριο Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Διαδικτυακή επιμόρφωση σήμερα το απόγευμα από το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο