Γ. Κλούβας: Aνύπαρκτη η Ρόδος σε διαφημιστική προβολή

Γ. Κλούβας: Aνύπαρκτη η Ρόδος σε διαφημιστική προβολή

Γ. Κλούβας: Aνύπαρκτη η Ρόδος σε διαφημιστική προβολή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 639 ΦΟΡΕΣ

Στην παντελή ανυπαρξία διαφημιστικής προβολής της Ρόδου από τις τουριστικές αγορές αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μιλώντας στον “Sky Ρόδου” ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Γιάννης Κλούβας.

Όπως τόνισε, η Ρόδος παραμένει αποκομμένη και υποβαθμισμένη, αν και η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού με 200.000 κλίνες. Ο κ. Κλούβας επισήμανε ότι δεν υπάρχει στήριξη από τους τοπικούς άρχοντες, τη στιγμή που οι επαγγελματίες προσπαθούν να σώσουν τις επιχειρήσεις τους με απέλπιδες προσπάθειες.

«Οι υποχρεώσεις τρέχουν και τα ταμεία είναι άδεια. Ο κόσμος πεινάει και δεν το καταλαβαίνουν. Δεν ξέρω τι θα γίνει το χειμώνα, που θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Δε θα έχουμε να φάμε… Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν κάναμε μία διαφημιστική καμπάνια στο εξωτερικό, στα social media κ.λπ., τη στιγμή που η Μαγιόρκα βομβαρδίζει με διαφημίσεις; Πρέπει να καταλάβουν ότι θα πρέπει να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προχωρήσει αυτός ο τόπος και να γίνει επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας. Η Ρόδος έχει μείνει πίσω…

Οι επιχειρήσεις πρέπει να επιβιώσουν», είπε μεταξύ άλλων, ενώ αναφέρθηκε στα θέματα των επιταγών που σφραγίζονται, στον ΦΠΑ που θα έπρεπε να μειωθεί, στα ενοίκια κ.λπ. ζητώντας από την Κυβέρνηση να σταθεί ουσιαστικότερα στο πλευρό τους, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους εποχικά εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις είναι ελλιπή και αποσπασματικά και δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες του κλάδου.

Τέλος, σημείωσε ότι συστάθηκε στην τελευταία σύσκεψη των επαγγελματιών που απασχολούνται με τον τουρισμό, η οποία έγινε την περασμένη Τετάρτη, μία εννιαμελής επιτροπή που θα προωθήσει με κάθε τρόπο προς την Κυβέρνηση τα αιτήματα του κλάδου. Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποίησε με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σημειώνεται ότι στο θέμα της ανύπαρκτης διαφημιστικής καμπάνιας της Ρόδου αναφέρθηκε χθες με δηλώσεις της στον sky και η ναυτιλιακή πράκτορας Κατερίνα Παπαγεωργοπούλου, τονίζοντας ότι η Ρόδος είναι εξαφανισμένη από το χάρτη της διαφημιστικής πίτας, τη στιγμή που έχει χαθεί και για τον Ιούνιο ο θαλάσσιος τουρισμός, αφού ακυρώθηκαν όλες οι κρατήσεις yachting προς το νησί μας, δεδομένου ότι παραμένει “κλειστός” ο κλάδος λόγω των περιοριστικών μέτρων Covid-19.

Διαβάστε ακόμη

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη