Σε πράσινο νησί θα μετατραπεί η Χάλκη

Σε πράσινο νησί θα μετατραπεί η Χάλκη

Σε πράσινο νησί θα μετατραπεί η Χάλκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 760 ΦΟΡΕΣ

Την Τρίτη 16/06/2020 ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Φραγκάκης Ευάγγελος πραγματοποίησε συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κα Σδούκου Αλεξάνδρα, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Αθήνα.

Η συζήτηση των δύο είχε ως βασικό άξονα τα στοιχειά και τα κριτήρια που μπορούν σε βάθος χρόνου να καλλιεργηθούν ώστε το νησί της Χάλκης να μετατραπεί στο πρώτο «Πράσινο Νησί της Μεσογείου».

Συγκεκριμένα μετά την πρόσφατη επιστολή του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο κ. Φράγκάκης ανέλυσε στην κα Σδούκου τη χρησιμότητα εκμετάλλευσης των προσφερόμενων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που διαθέτει το νησί τόσο από αέρος όσο και από ύδατος και τη στροφή προς αυτές με απώτερο σκοπό την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Στο δεύτερο σκέλος της συζήτησης αναπτύχθηκε εκ νέου η αρχική πρόταση που είχε παραθέσει ο Δήμαρχος Χάλκης από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του, προς την κα Σδούκου για την επιθυμία και την προθυμία συμμετοχής του νησιού της Χάλκης σε ένα πρόγραμμα πλήρους μετατροπής των σημερινών ρυπογόνων οχημάτων του νησιού τόσο αυτών που ανήκων στον Δήμο, όσο και των ιδιόκτητων σε ηλεκτροκίνητα.

Ένα πρόγραμμα που θα ανταποκρινόταν πλήρως στην επίτευξη του εθνικού στόχου για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος προωθώντας την ηλεκτροκίνηση.

Φυσικά ένα τέτοιο βήμα προϋποθέτει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της τοπικής κοινωνίας, στοιχείο το οποίο αποτελεί την αφετηρία κάθε νέας προσπάθειας και εγχειρήματος με σκοπό πάντα το κοινό καλό.

Οι προτάσεις του Δημάρχου βρήκαν σύμφωνη την κα Σδούκου για μελλοντική συνεργασία του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το νησί της Χάλκης.

Διαβάστε ακόμη

Συμπόσιο για την πλαστική ρύπανση τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Επιστήμονες χαρτογραφούν τις αποικίες των μυρμηγκιών στα Δωδεκάνησα

Τα μυρμήγκια Camponotus και Cremmatogaster θα μελετηθούν στην Κάρπαθο

Ιάκωβος Κολαϊνής: «Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί» – Οικολογική ισορροπία σε αναζήτηση

Φυτεύοντας το δάσος της θάλασσας στους Λειψούς

Κλιματική αλλαγή: Ξηρασία, κυκλώνες και έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια, λένε οι κλιματολόγοι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού στο Μανδράκι

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023)