Ρόδος: Ένοχος κατόπιν διαπραγμάτευσης κρίθηκε 28χρονος

Ρόδος: Ένοχος κατόπιν διαπραγμάτευσης κρίθηκε 28χρονος

Ρόδος: Ένοχος κατόπιν διαπραγμάτευσης κρίθηκε 28χρονος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 682 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τοξικομανή, κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 28χρονος αλλοδαπός από την Τουρκία που ήρθε στο νησί μας πέρυσι, έχοντας στις αποσκευές του περισσότερα από 3 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Ο αλλοδαπός δια του δικηγόρου του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη κατέθεσε αίτηση ποινικής διαπραγμάτευσης η οποία όχι μόνο έγινε δεκτή αλλά του επιβλήθηκε και μικρότερη ποινή από αυτή που είχε συμφωνηθεί στη διαπραγμάτευση, δηλαδή φυλάκιση τριών ετών με αναστολή. Αξίζει να σημειωθεί πως η διαπραγματεύσιμη ποινή ήταν φυλάκιση 4 ετών με αναστολή υπό τον όρο παρακολούθησης θεραπευτικού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ.

Η σύλληψη του 28χρονου αλλοδαπού έγινε στις 10 Μαΐου 2019 το πρωί από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα, ο αλλοδαπός ήρθε στη Ρόδο με το πλοίο της γραμμής. Στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργούν οι Λιμενικοί με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Τελωνείου Ρόδου, κατά τον κατάπλου των πλοίων της γραμμής στο λιμάνι της Ακαντιάς, εντόπισαν τον 28χρονο και σε έλεγχο που του έκαναν, βρέθηκε να κατέχει εντός της ταξιδιωτικής του αποσκευής έξι (06) πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη ινδική κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους τριών κιλών και εκατόν είκοσι τεσσάρων γραμμαρίων (3.124gr).

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ ο 28χρονος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προσήχθη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου βρέθηκε και απολογήθηκε ο 28χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος είχε ισχυριστεί ότι είναι εξαρτημένος χρήστης και πως τα ναρκωτικά τα προόριζε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν είχαν πείσει εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη τον είχαν κρίνει προσωρινά κρατούμενο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 28χρονος Τούρκος διέμενε το προηγούμενο διάστημα πριν τη σύλληψή του στη χώρα μας και είχε ήδη καταθέσει αίτηση ασύλου για να παραμείνει εδώ.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου