Σιαμαίος νεοσσός επέζησε στην Κάλυμνο επί δύο μερόνυχτα - Προερχόταν από... δίκροκο

Σιαμαίος νεοσσός επέζησε στην Κάλυμνο επί δύο μερόνυχτα - Προερχόταν από... δίκροκο

Σιαμαίος νεοσσός επέζησε στην Κάλυμνο επί δύο μερόνυχτα - Προερχόταν από... δίκροκο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 120 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 14 Ιουλίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2780

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ κ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΥΠΕΣΧΕΘΗ ΕΝΙΣΧΥΣΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓ. ΤΑΞΕΩΝ ΕΠ’ ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Προχθές το εσπέρας επραγματοποιήθη υπό την προεδρείαν του κ. Νομάρχου συνεδρίασις της Διοικήσεως του Επιμελητηρίου κατά την οποίαν εξητάσθησαν οικονομικά θέματα και εξήρθη η τουριστική προσπάθεια της Κυβερνήσεως.

Ο κ. Νομάρχης υπεσχέθη ότι θα ενισχύση την βιομηχανικήν, εμπορικήν και βιοτεχνικήν τάξιν, ούτως ώστε να αναπτυχθούν επ’ ωφελεία και των εργαζομένων. Επίσης διαβεβαίωσεν ότι το θέμα του λιμένος προωθήθη και τέλος εκάλεσε το Συμβούλιον και τα μέλη του Επιμελητηρίου να προσπαθήσουν διά την δημιουργίαν ενός Οικονομικού Κέντρου της Δωδεκανήσου εις το ανεγερθησόμενον ιδιόκτητον κτίριον του ΕΒΕΔ.

ΣΙΑΜΑΙΟΣ ΝΕΟΣΣΟΣ ΕΙΣ ΚΑΛΥΜΝΟΝ ΕΠΕΖΗΣΕ ΕΠΙ ΔΥΟ ΗΜΕΡΟΝΥΚΤΙΑ ΠΡΟΗΡΧΕΤΟ ΑΠΟ...ΔΙΚΡΟΚΟ;
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (του ανταποκριτού μας).
Ο Δ. Εργάς, φορτοεκφορτωτής, παρουσίασεν εις το Νοσοκομείον της νήσου νεοσσόν όρνιθος με 2 κεφαλάς, 2 κοιλίας και 4 πόδας, πιθανώτατα σιαμαίον είδος. Το εν λόγω «τέρας» έζησεν επί 48ωρον, ετρέφετο δέ κανονικώς, χρησιμοποιούν και τα δύο ράμφη του. Πτηνοτρόφοι της Καλύμνου ανέφερον ότι παρόμοιον γεγονός είχε συμβή προ 60 ετών και ότι πιθανώς να προέρχεται από «δίκροκο» αυγόν.

Σ.Ν. ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ

ΕΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗ ΣΥΣΚΕΨΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΙΝ ΤΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΡΟΔΟΥ
Χθές την πρωΐαν επραγματοποιήθη ενταύθα σύσκεψις, πρωτοβουλία της Διευθύνσεως Γεωργίας με θέμα την εξέτασιν της πορείας της παραγωγής σταφυλών και την λήψιν μέτρων εγκαίρως διά την αντιμετώπισιν πιθανών ζημιών.

Της συσκέψεως μετέσχον, εκτός των γεωπόνων γεωργικών εφαρμογών, ο εκπρόσωπος της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου, αντιπρόσωποι συνεταιρισμών των αμπελουργικών περιφερειών, κατ’ αυτήν δέ ετονίσθη ότι οι παραγωγοί πρέπει να αγρυπνούν διά την προσφοράν εφέτος καλών ποιοτήτων σταφυλών, δεδομένου ότι εξεδηλώθη ενδιαφέρον υπό Γερμανικού εισαγωγικού Οίκου και αθηναϊκών εταιρειών.

Κατά σχετικάς πληροφορίας, Επιτροπή υπαλλήλων και παραγωγών θα μεταβή και εις την Κω, διά την παροχήν συναφών οδηγιών εις τους αμπελουργούς αυτής.

ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΙΣ ΝΟΡ
Σήμερον την 5.30 απογευματινήν εις τας εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου θα λάβουν χώραν αγώνες κωπηλασίας και ιστιοπλοΐας.

Εις αυτάς θα μετάσχουν αθληταί του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου και αθληταί εκ των ναυλοχούντων εις τα Ροδιακά ύδατα Βρεττανικών και Γιουγκοσλαβικών πολεμικών πλοίων. Επίσης θα λάβη χώραν αγών «Ουώτερ-Πόλο» μεταξύ ομάδος του ΝΟΡ και ομάδος των Βρεττανικών πολεμικών.

ΑΝΑ ΤΗΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΝ
Οι ανταποκριταί μας των νήσων μεταδίδουν τας εξής ειδήσεις:

ΗΡΧΙΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΝ ΑΒΙΚΩ
ΚΩΣ: Ήρχισεν ενταύθα η λειτουργία του συνεταιριστικού εργοστασίου της ΑΒΙΚΩ, το οποίον παρέλαβεν ήδη προς επεξεργασίαν από τους παραγωγούς 400 τόννους τομάτας. Ο Διευθυντής του εργοστασίου κ. Ουρανός ανεκοίνωσεν ότι το εργοστάσιον θα απορροφήση εφέτος βάσει σχεδίου 7.000 τόννους τομάτας, ήτοι διπλασίαν ποσότητα έναντι της απορροφηθείσης πέρυσι.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Διεθνούς φήμης ορχήστρες στο "Θέρμαι"

Φλας στο παρελθόν, 1964: Αι εισπράξεις και πληρωμαί των ταμείων Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καθιερούνται πινακίδες με τιμολόγιον εις τα ταξί

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Κοσμικόν γεγονός - σήμερον εγκαίνια του Ναϊτ Κλαμπ "Ιζαμπέλλα"

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Πώς είδε την Ρόδον ο κ. Υβ. Νταρτουά

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καταγγέλεται διώγμος εξαπελύθη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον θα αναχωρήσουν τα Σπογγαλιευτικά της Καλύμνου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Θα απονεμηθώσι έπαινοι εις τους οδηγούς και εισπράκτορας