ΦΛΑΣ στο παρελθόν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 177 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τρίτη 9 Αυγούστου 1960
Αριθ. Φύλλου 2802

ΕΛΗΞΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΜΕΙΡΟΝ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΔΡΑΜΑΤΟΣ
ΤΟ ΠΑΡΗΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ 3.000 ΘΕΑΤΑΙ

Έληξε προχθές το Φεστιβάλ Ελληνικού Χοροδράματος Ρόδου, το οποίον οργανώθη υπό του Τμήματος Ρόδου της Περιηγητικής Λέσχης και εστέφθη υπό εξαιρετικής επιτυχίας. Η τελευταία εκδήλωσις του Φεστιβάλ έγινε εις το υποβλητικόν περιβάλλον της αρχαίας Καμείρου, με έναρξιν ολίγον προ της δύσεως του ηλίου και με φόντο τους αρχαίους κίονας και την θάλασσαν, κατ’ αυτήν δέ παρουσιάσθησαν τα έργα «Μαρσύας», «Μήδεια» και «Όρνιθες» υπό του τριακονταμελούς συγκροτήματος χορευτών.
Υπολογίζεται ότι τας τρεις παραστάσεις του Φεστιβάλ Ελληνικού Χοροδράματος παρηκολούθησαν 3.000 θεαταί, μεταξύ των οποίων οι 1.500 ήσαν ξένοι επισκέπται.
Ως γνωστόν, το Φεστιβάλ είχεν οργανωθή υπό την προστασίαν του Νομάρχου Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου.

418.300 ΚΙΛΑ ΣΙΤΟΥ ΠΑΡΕΔΟΘΗΣΑΝ ΥΠΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΝ
Ανεκοινώθη αρμοδίως ότι η συγκέντρωσις του σίτου εις Ρόδον προχωρεί με ικανοποιητικόν ρυθμόν και οι παραγωγοί επιδεικνύουν αξιόλογον ενδιαφέρον. Συμφώνως προς στοιχεία της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου, μέχρι της μεσημβρίας του Σαββάτου, και από της 25ης Ιουλίου οπότε ήρχισεν η συγκέντρωσις, προσεκομίσθησαν και παρεδόθησαν εις τα συνεργεία 418.300 κιλά σίτου.

ΕΝΝΕΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΛΕΥΣΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ
Εννέα τουριστικά σκάφη αναμένονται να καταπλεύσουν κατά την διάρκειαν της αρξαμένης εβδομάδος εις Ρόδον, με ξένους περιηγητάς οι οποίοι θα επισκεφθούν τα αξιοθέατα.
Ειδικώτερον την Τετάρτην θα καταπλεύσουν τα «Αιγαίον», «Σεμίραμις», «Φίλιππος» και «Κολοκοτρώνης» την Πέμπτην, αναμένεται το «Ενότρια» την Παρασκευήν το «Μεντιτερράνεαν» το Σάββατον το «Γεντίστβο» και την Κυριακήν θα καταπλεύσουν τα «Στέλλα Μάρις» και «Μεσσάπια».
Εν τω μεταξύ, συμφώνως προς επίσημον ανακοίνωσιν, σήμερον ευρίσκονται εις Ρόδον διαμένοντες εις τα διάφορα ξενοδοχεία 3.000 ξένοι και εκ Παλαιάς Ελλάδος επισκέπται.


ΤΟ «ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ» ΥΠΕΣΤΗ ΒΛΑΒΗΝ ΚΑΙ «ΕΚΑΘΙΣΕΝ» ΕΙΣ ΚΑΛΥΜΝΟΝ
Κατά τηλεγράφημα εκ Καλύμνου, ληφθέν εις το Λιμεναρχείον, προχθές και κατά τας πρωϊνάς ώρας, το μότορσιπ «Επτάνησος» υπέστη βλάβην εις την προπέλλαν και ηναγκάσθη να επιστρέψη εις τον λιμένα.
Συγκεκριμένω η βλάβη εσημειώθη κατ’ όν χρόνον το σκάφος απέπλεεν εκ Καλύμνου, οπότε διεπιστώθη ότι μία εκ των ελίκων του απεσπάσθη και υπήρχεν κίνδυνος, λόγω της εισροής υδάτων εκ της οπής του άξονος.
Πάραυτα ο πλοίαρχος του σκάφους διέταξεν επιστροφήν και πράγματι κατώρθωσεν να επαναφέρη το «Επτάνησος» εις τον λιμένα και να το «καθίση» εις αβαθή.
Διά την κίνησιν του σκάφους εχρησιμοποιήθη η 2α προπέλλα.
Σημειωτέον ότι ουδείς εκ των επιβαινόντων έπαθε κάτι και ότι διά των επιδεξίων χειρισμών του πλοιάρχου του, παρά το γεγονός ότι είχον εισρεύσει ύδατα εις το κύτος, τελικώς το σκάφος διεσώθη.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον θα αναχωρήσουν τα Σπογγαλιευτικά της Καλύμνου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Θα απονεμηθώσι έπαινοι εις τους οδηγούς και εισπράκτορας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Νεαρός αθλητής ετραυματίσθη σοβαρώς με σιδηράν «σφαίραν»

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι Τούρκοι ομιλούν ήδη περί της Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Γλέντι στην Έμπωνα με Εις Υγείαν και με Σκολ!

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εις Ρόδον 20 Γερμανοί διευθυνταί τουριστ. γραφείων

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Μια ωραία προσπάθεια η εβδομάς τουρισμού

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ήρχισαν τώρα επειγόντως επισκευαί στο Καζούλλειον