Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 22/05 15:40

kontitsis andreas 1

Διωγμό των βορειοηπειρωτών από τους Aλβανούς καταγγέλλουν οι κάτοικοι σε Πωγώνι και Κόνιτσα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωγιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας απαντώντας στις προκλήσεις αυτές μεταξύ άλλων ανέφερε: «Λέω στους αδελφούς μου βορειοηπειρώτες, λίγη καρδιά, λίγο τσαγανό, λίγο υπερήφανο εθνικό φρόνημα και λίγη θέληση ζητώ».

Με αυτά τα λόγια και με τον χάρτη που δείχνει την προσάρτηση της Βορείου Ηπείρου στην Ελλάδα, ο Σεβασμιώτατος προσπάθησε να εμψυχώσει τους κατοίκους της Βορείου Ηπείρου, οι οποίοι καθημερινά δίνουν μάχη με τις ορέξεις των Αλβανών.

Κατά την διάρκεια ομιλίας του στο χωριό Δελβινάκι αναφέρθηκε και στην απειλή που ακούει στο όνομα "Μεγάλη Αλβανία".

«Η Αλβανία ονειρεύεται να αποκτήσει τα ελεύθερα ελληνικά εδάφη από τη Φλώρινα, την Καστοριά και τα Ιωάννινα μέχρι την Άρτα και την Πρέβεζα», τόνισε ο Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας.

«Το μόνο που θα προστατεύσει τους Βορειοηπειρώτες είναι η επιστροφή της Βορείου Ηπείρου εκεί που ανήκει. Μόνο στην Ελλάδα δηλαδή και πουθενά άλλου» - δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ι.Μ. Δρυϊνουπόλεως, Πωγωγιανής και Κονίτσης Δ. Καλιακμάνης.

Εμφανίσεις: 308227
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: