Γράφτηκε από τον/την pamepreveza.gr. 04/12 10:24

prevezis xrisostomos

Συνεχίζεται ο διάλογος Εκκλησίας και Πολιτείας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί μετά την συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ως γνωστόν στη συνεδρίαση αποφασίστηκε: «Να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Να αναθέσει στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο τη συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από ιεράρχες, νομικούς, εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους του εφημεριακού κλήρου για τη μελέτη των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, ο καρπός της οποίας θα υποβληθεί στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τελική έγκριση. Να εμμείνει στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών και των λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Ωστόσο, αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί στους κόλπους της Εκκλησίας η συμφωνία (πρόθεση) του Τσίπρα - Ιερώνυμου.

Σύμφωνα με την εφ. «Βήμα της Πρέβεζας», υπέρ της απόφασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος να απορρίψει τις προτάσεις της κυβέρνησης για τη μισθοδοσία των κληρικών τάχθηκε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.

Όπως είπε στο «Βήμα της Πρέβεζας» ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, «Συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να μην τροποποιηθεί το καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών».

Υπογράμμισε επίσης πως «με τα σημερινά δεδομένα δεν παρέχεται καμία ασφάλεια. Είναι αόριστες υποσχέσεις. Όταν και να υπάρξουν συγκεκριμένες θέσεις θα μιλήσουμε επ᾽ αυτών. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε πως θα προχωρήσουν οι συζητήσεις αφού ούτε το οικουμενικό Πατριαρχείο έχει τοποθετηθεί επίσημα στο οποίο και ανήκουμε πνευματικά».

Με πληροφορίες από εφ. "Βήμα της Πρέβεζας"

Εμφανίσεις: 300707
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: