Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/03 13:01

kalpi

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Σε μία πρωτοφανή ανατροπή που σπανίως συμβαίνει σε εκλογές Αρχιερέων, εξελέγη Μητροπολίτης Γλυφάδας, ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος.

Αρχικά, είχε γίνει καταμέτρηση και έδειχνε να προηγείται με μία ψήφο ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωίνος.

Μετά την επανακαταμέτρηση που ζητήθηκε, τελικά διαπιστώθηκε ισοψηφία ανάμεσα στον Επίσκοπο Σαλώνων Αντώνιο και τον Αρχιμ. Αλέξιο Ψωίνο και λόγω "των πρεσβείων", εξελέγη ο παλαιότερος, δηλαδή ο Επίσκοπος Σαλώνων.

Η "αντιπολίτευση" του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, που είχε συσπειρωθεί στην υποψηφιότητα του Αρχιμ. Αλέξιου Ψωίνου, "πάγωσε" στο άκουσμα της ανατροπής και τα χαμόγελα διαδέχτηκε η αμηχανία.

Τελικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατάφερε να προωθήσει τη δική του επιλογή και τους πήρε τη μπουκιά από το στόμα που λέει ο λαός, με ένα πρόσωπο ταπεινό και αθόρυβο στην διακονία του, απέναντι σε μια αξιόλογη υποψηφιότητα του Αρχιμ. Αλεξίου.

Τέτοια εκλογή θρίλερ, είχε να συμβεί πριν σχεδόν 18 χρόνια, από την εκλογή του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου επί αρχιεπισκοπίας Χριστοδούλου, τότε που ο Μητροπολίτης Σύρου, είχε εκλεγεί με μία ψήφο διαφορά.

Ενώ το ίδιο συνέβη και με την εκλογή του πρώην Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνου Φαραντάτου, που ισοψήφισε και εξελέγη, λόγω πρεσβείων ιερωσύνης.

Εμφανίσεις: 304686
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: