Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/04 12:31

thespion simeon 1

Νέο Ψυχικό | Θάνος Θανόπουλος


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Ε' Κυριακή των Νηστειών (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας) στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, πλαισιούμενος από τον τέως Αρχιερατικό Επίτροπο της ΙΗ' Περιφερείας Αρχιμ. Νεκτάριο Τσολίδη, τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Να αναφερθεί οτι ο Θεοφιλέστατος κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε σε κλίμα συγκίνησης την χειροτονία σε Διάκονο του Γεωργίου Χαλιώτη, έγγαμου και πατέρα ενός τέκνου.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του απηύθυνε πατρικές ευχές στον νεοχειροτονηθέντα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ''ο Αμπελώνας του Κυρίου είναι πλούσιος, αλλά χρειάζεται εργάτες πολλούς. Δεν θέλει δυνάστες, δεν θέλει εξουσιαστές αλλά θέλει ανθρώπους αγάπης''.

Σε άλλο σημείο ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή και μεταξύ άλλων ανέφερε ''η λέξη διάκονος μαρτυρεί όλη την σοφία, όλη την φιλοσοφία, όλη την ανθρωποσοφία και όλη την Θεοσοφία της Εκκλησίας. Τα πάντα βρίσκονται στην διακονία και οι πάντες καλούμαστε να γίνουμε διάκονοι''.

Κλείνοτας ο Επίσκοπος Θεσπιών υπογράμμισε ''όλοι είμαστε υποψήφιοι άγιοι, όλοι είμαστε υποψήφιοι να γίνουμε ένα με τον Χριστό. Όπου και να είσαι να θυμάσαι ότι ο Χριστός σε κάλεσε να γίνεις Διάκονος αγάπης''.

Μετά το πέρας της Θεία Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος τέλεσε την ακολουθία της καθιέρωσης δύο νέων προσκυνηταρίων.

Τέλος να σημειωθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κα. Βλασία Παυλοπούλου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 304423
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: