Γράφτηκε από τον/την ert.gr. 02/05 19:00

karekinII

Τετραήμερη επίσκεψη στην Κρήτη θα πραγματοποιήσει από το ερχόμενο Σάββατο, ο Καθολικός Πατριάρχης Απάντων των Αρμενίων Καρεκίν ΙΙ.

Ο προκαθήμενος της Αποστολικής Εκκλησίας της Αρμενίας, θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η παροικία του Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης, για την συμπλήρωση 350 χρόνων από την ίδρυση της Αρμένικης Εκκλησίας «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος», στην περιοχή Καμαράκι, της πόλης του Ηρακλείου.

Η συγκεκριμένη εκκλησία θεωρείται η αρχαιότερη που σώζεται στην Ευρώπη.

Τον Καθολικό Πατριάρχη θα υποδεχτεί, το ερχόμενο Σάββατο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης, ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και οι αρχές του τόπου.

Στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από την αρμένικη παροικία στον κινηματογράφο «Αστόρια» του Ηρακλείου, και την Κυριακή στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί θεία λειτουργία χοροστατούντος του πατριάρχη Απάντων των Αρμενίων. Στη διάρκεια της λειτουργίας θα εκτεθούν σε προσκύνημα τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.

Εμφανίσεις: 302771
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: