Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/05 15:30

aloro 93

Άλωρο | Χρήστος Καναρόπουλος


Μέσα στην λουσμένη από το Αναστάσιμο Φως του Κυρίου μας περίοδο που διανύουμε, πανηγυρίστηκε η ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, προστάτου των οδηγών, το διήμερο 8 και 9 Μαΐου 2019, στο ιδιωτικό - οικογενειακό Παρεκκλήσιο του Αγίου Χριστοφόρου στο Άλωρο Αλμωπίας, με την ευλογία και τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Αφ' εσπέρας της εορτής ευσεβείς πιστοί από τον οικισμό και τη γύρω περιοχή προσήλθαν στο πανέμορφο χώρο που βρίσκεται το Ιερό Παρεκκλήσιο για να μετέχουν του πανηγυρικού Εσπερινού και να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα και το Ιερό Λείψανο του Αγίου Χριστοφόρου.

Σε αυτόν έλαβαν μέρος Ιερείς και Διάκονοι από τις Ι. Μητροπόλεις Εδέσσης και Θεσσαλονίκης.

Το Παρεκκλήσιο, κτίτορας του οποίου είναι ο Παν. Αρχιμ. π. Αντώνιος Πακαλίδης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας, ανεγέρθη εις μνήμην των γονέων του που έφυγαν πρόωρα και άδικα από τη ζωή την 9ην Μαίου του 1979.

Φέτος συμπληρώνονται 20 έτη από την θεμελίωση του περικαλλούς Παρεκκλησίου ενώ εγκανιάστηκε το 2003 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ, εις την μητροπολιτική επαρχία του οποίου ανήκει.

Η δε τράπεζα που λειτουργεί στον ίδιο χώρο είναι αφιερωμένη στον Μητροπολίτη Εδέσσης κυρό Καλλίνικο και εγκαινιάστηκε το 2006.

Την αγιώνυμο ημέρα, Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, της οποίας προεξήρχε ο Παν. Αρχίμ. π. Αντώνιος Πακαλίδης, και μετείχαν σ' αυτήν οι Παν. Αρχιμ. Γαβριήλ Αλεξίου (Ι.Μ. Θεσσαλονίκης), Παν. Αρχίμ. Στέφανος Δέρβελης Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Εδέσσης, π. Αντώνιος Κορέστης Αρχ. Επίτροπος Σκύδρας, π. Χριστόδουλος Καραγιάννης Προϊστάμενος του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Σκέπης και πλειάδα Ιερέων και Ιεροδιακονων.

Να αναφερθεί ότι στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αλπωπίας κ. Δημήτριος Μπίνος, ο πρ. Βουλευτής κ. Δάνης Τζαμτζής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Αριδαίας και την Θεσσαλονίκη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχίμ. π. Αντώνιος, ο οποίος μίλησε για την ομολογία της πίστεως στον έναν και μοναδικό Θεό μετ' ερεύνης της Αγίας Γραφής, διατρανώνοντας τόσο το ορθόξοξο φρόνημα, όσο και το πατριωτικό, για να υπογραμμίσει ότι ο Ελληνικός λαός πορεύεται με πίστη στον Χριστό, κρατώντας ψηλά τα ιδανικά της πατρίδας.

Ευλόγησε το κόλλυβο του Αγίου και τέλεσε τον αγιασμό προς ευλογία και προστασία όσων τιμούν με την παρουσία τους την εορτή αλλά και όλων των οδηγών, εκφράζοντας τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους τους συνεργάτες του για την άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως αλλά και τους πιστούς για την συμμετοχή τους.

Τέλος, σε όλους τους συμμετέχοντες προσφέρθηκε πλούσια τράπεζα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 305593
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: