Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/10 14:07

oreon filotheos

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης εξελέγη Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το Σώμα της Ιεράρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε με 73 ψήφους τον Αρχιμ. Φιλόθεο με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ωρεών.

Να σημειωθεί ότι η xειροτονία του Επισκόπου Ωρεών Φιλοθέου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Λίγα λόγια για τον νέο Επίσκοπο Ωρεών

Ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μεταπτυχιακός Φοιτητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον Ιστορικό Τομέα καθώς και διπλωματούχος της Βυζαντινής Μουσικής.

Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 17/02/2002 και Πρεσβύτερος στις 19/06/2005, λαμβάνοντας και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη ενώ, από τις 26/10/2009 είναι ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Χαλκίδας Ιστιαίας & Βορ. Σποράδων.

Υπηρέτησε από την ημέρα της χειροτονίας του και κατά σειράν, ως Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης, Εισηγητής του ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτου και Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Μητρόπολης, ενώ είναι και ο υπεύθυνος λειτουργίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής.

Από τις 16/05/2016 υπηρετούσε ως Γραμματέας στη Συνοδική Επιτροπή Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως & Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Διετέλεσε ως πρώτος Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εμφανίσεις: 320614
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: