Γράφτηκε από τον/την Ευάγγελος Μπουγιώτης. 23/10 13:43

defteri sindiaskepsi 9

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η Πανορθόδοξη συνδιάσκεψη στην ορεινή Ζόγκα Αργολίδος στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου με θέμα τις Αιρέσεις.

Η 31η' Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας, πραγματοποιείται στο Ιερό Προσκύνημα Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου από της 22 έως 24 Οκτωβρίου 2019

Η πανορθόδοξη συνδιάσκεψη γίνεται με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τελεί υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Θέμα της συνδιάσκεψης είναι η «Όψεις του μυστηρίου της ανομίας. Αντιτριαδικές - Αποκρυφιστικές - Νεοπαγανιστικές δοξασίες περί Θεού».

Στη Συνδιάσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι Ορθοδόξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών και οι Εντεταλμένοι των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου, μεταξύ αυτών ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο Μητροπολίτης Αργολίδoς κ. Νεκτάριος, ο Αρχιεπίσκοπος Λύδδης κ. Δημήτριος από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, υπέρτιμος καί έξαρχος Κρητικού και Μυρτῴου Πελάγους κ. Δαμασκηνός, ο Σεβ. Μητροπολίτης Νευροκοπίου κ. Ναθαναήλ από το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ο Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος βοηθός του Μητροπολίτη Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παϊσίου.

Κατά τη δεύτερη ημέρα ακολούθησαν οι εισηγήσεις από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Γεωργόπουλο, επίκουρο καθηγητή του Α.Π.Θ με θέμα "Οι Αντιτριαδικοί Πεντηκοστιανοί", ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Μύρου ,με θέμα "Θρησκευτικός συγκρητισμός και εμμονή αλλοιώσεως του αναλλοιώτου Θεού", ο Αρχιμανδρίτηςπ. Θεόφιλος Λεμοντής, με θέμα "Δοξασίες και αντιλήψεις περί θεού της θεοσσοφικής Εταιρείας" και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Σωτήριος Αθανασούλιας με θέμα "Η ερμηνευτική της εταιρείας Σκοπιά".

Το συντονισμό της όλης εκδήλωσης έχει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κυριακός Τσουρός, Γραμματέας της Σ.Ε. επί των Αιρέσεων.

defteri sindiaskepsi 1

defteri sindiaskepsi 1

defteri sindiaskepsi 1

defteri sindiaskepsi 1

defteri sindiaskepsi 1

defteri sindiaskepsi 1

defteri sindiaskepsi 1

defteri sindiaskepsi 1

defteri sindiaskepsi 1

defteri sindiaskepsi 1

Εμφανίσεις: 301173
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: