Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/12 01:06

tinos ekdilosi 34

Πλημμύρισε το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας στην καρδιά της πόλεως της Τήνου για την εορτή των Κατηχητικών Σχολείων.

Κατέκλυσαν με την παρουσία τους Γονείς, οικογενείς και φίλοι των μαθητών των Κατηχητικών της ιεράς νήσου.

Εντυπωσίασε το Προσχολικό Κατηχητικό Σχολείο με το θεατρικό δρώμενο "Άγγελοι του ουρανού".

Συγκίνησε το θεατρικό δρώμενο του Μέσου και Ανώτερου Κατηχητικού με το έργο "Χριστούγεννα στο κάστρο" με την αρίστη απόδοση και τα πηγαία και αυθόρμητα μηνύματα που καρδιακά έδωσαν τα παιδιά και γέμισαν την καρδιά μας με το μήνυμα του γεγονότος της Γεννήσεως.

Γέμισε ελπίδα η Παιδική-Νεανική Χορωδία και Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του εκπαιδευτικού μουσικής και θεολογίας κ. Αλεξάνδρου Χατζίρη.

Κατένυξε τις ψυχές η Βυζαντινή Εκκλησιαστική χορωδία με τους ωραίους εόρτιους ύμνους υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Πανιέρου Ναού της Ευαγγελιστρίας Τήνου και Μουσικοδιδασκάλου  κ. Στυλιανού Κοντακιώτη.

Η Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ με τα Χριστουγεννιάτικα παιάνισε τραγούδια και Κάλαντα υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Νικολάου Γιαννίτση.

Όλα τα ανωτέρω έγιναν με τη συνδρομή και τη βοήθεια των Κατηχητών, των Κληρικών, των συνεργατών του Ποιμαντικού-Νεανικού έργου στην Ιερά Νήσο Τήνο κάτω από την καθοδήγηση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού και του Διευθυντού των Κατηχητικών Σχολείων του νησιού Πρωτοπρ. Στυλιανού Τουφεκλή.

Η εκδήλωση άρχισε με την προσευχή από έναν μαθητή του Κατώτερου Κατηχητικού και με το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος προ του τέλους της εκδήλωσης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, τον Μέγα Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως και της Ιεράς Νήσου Τήνου κ. Αθανάσιο Μαρτίνο μετά της ομοζύγου του Μαρίνης και των οικογενών τους, τον Διευθυντή των Κατηχητικών της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Στυλ. Τουφεκλή και όλους τους Κατηχητές Κληρικούς και λαϊκούς, τόν Μουσικολογιώτατο Εκπαιδευτικό Μουσικής και  Θεολογίας και Πρωτοψάλτη κ. Αλέξανδρο Χατζίρη και τούς νέους και τις νέες των Νεανικών-Παιδικών Χορωδιών και της Ορχήστρας, τον Μουσικολογιώτατο Πρωτοψάλτη του Πανιέρου Ναού της Ευαγγελιστρίας κ. Στυλιανό Κοντακιώτη και τα μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας, τον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ κ. Νικόλαο Γιαννίτση και τα μέλη της Φιλαρμονικής, την ελλογιμωτάτη εκπαιδευτικό Αναστασία Χατζίρη για την σκηνική και τεχνική επιμέλεια, τον βιβλιοθηκάριο του ΠΙΙΕΤ κ. Νικόλαο Γκίζη, τον κ. Φωκίωνα Πλυτά για την προσφορά των ηχητικών μηχανημάτων και τον κ. Δημήτριο Ξάνθο για το χειρισμό των ηχητικών, τον κ. Λουκά Τριανταφυλλόπουλο και τη Δήμητρα Φανερού για την τεχνική υποστήριξη και τις φωτογραφίες, το τυπογραφείο ΤΥΠΟΣ Παναγιώτη Τουφεκλή, το ανθοπωλείο Μαργαρίτα Μαραγκού και τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων των Σχολείων του νησιού για τη βοήθειά τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Τήνου, οι Αντιδήμαρχοι, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, ο Υποδιοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Γενικός Γραμματέας της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της της Διοικούσης Επιτροπής
 του ΠΙΙΕΤ, εκπαιδευτικοί, ο Πρόεδρος της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων του νησιού.

Στο τέλος διενεμήθησαν ευλογίες προς όλους τους παραστάντες με μία εικόνα της Γεννήσεως και δώρα σε όλα τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων.

Την οργάνωση και επιμέλεια της εορτής είχε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Νικόλαος Μαραγκός και οι ελλογιμώτατοι κ. Αλέξανδρος Χατζίρης και κυρία Αναστασία Χατζίρη.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301113
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: