Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/03 22:30

tinos xairetismoi 14

Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας χοροστάτησε απόψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου - Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ ο οποίος τέλεσε την Ακολουθία της A' στάσης των Χαιρετισμών προς την Παναγία με τη συμμετοχή πλήθους πιστών που είχαν κατακλύσει τον Ναό.

Τον θείον λόγον εκήρυξε διδακτικότατα και θεολογικότατα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σεβαστιανός Τοπάλης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης ο οποίος έχει προσκληθεί ώστε τις επόμενες δύο ημέρες παραμένων εν Τήνω να ιερουργήσει και να κηρύξει τον θείον λόγον.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους εκκλησιασθέντες για τις ημέρες και τους παρεκάλεσε να προσευχηθούν ώστε η Υπέρμαχος Στρατηγός να ενισχύσει και να διαφυλάξει όλους όσοι σήμερα με αυτοθυσία φυλάσσουν τα σύνορα της πατρίδος και τα εθνικά της συμφέροντα.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στην Ενορία Υπαπαντής του Κυρίου Κτικάδου όπου φυλάσσεται η περίπυστη εικόνα της Παναγίας η επιλεγομένη Μεγαλομάτα και τέλεσε ωσαύτως την Ακολουθία των Χαιρετισμών κηρύξας τον θείον λόγον και αναφερθείς στους τρεις Ευαγγελισμούς τους οποίους ο Θεός απηύθυνε προς την Παναγία, τον Ευαγγελισμό της Θείας Ενσαρκώσεως, τον Ευαγγελισμό της Αναστάσεώς Του και τον Ευαγγελισμό της Μεταστάσεώς Της στους ουρανούς δια του Αρχαγγέλου Γαβριήλ και ευχήθηκε στους πιστούς.

Ωσαύτως κατά το τοπικό έθος εμνημόνευσε τα κόλλυβα για τους κεκοιμημένους.

Συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Τήνου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής, ο πολιτευτής των Κυκλάδων.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301588
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: