Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/03 23:04

poliouxos artas 21

Άρτα | Γαβριήλ Λεπενιώτης


Με αισθητή την μειωμένη προσέλευση πιστών (λόγω του Κοροναϊού), εψάλλει το απόγευμα της Τρίτης 10 Μαρτίου 2020 ο πανηγυρικός εσπερινός για την Πολιούχο της Άρτας Αγίας Θεοδώρας στο ομώνυμο βυζαντινό Ναό.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ', συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρ. Άρτης κ. Ιγνατίου και Άρτης κ. Καλλινίκου.

Στο εμπνευσμένο κήρυγμα του, ο πολυσέβαστος Ιεράρχης κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στο σωστικό ρόλο της Εκκλησίας ως μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής.

Όταν ο άνθρωπος προσεγγίζει την Εκκλησία ως Θεόσδοτο Οργανισμό του οποίου Κεφαλή είναι ο Σωτήρας Χριστός, αγιάζεται και σώζεται ψυχοσωματικά.

Ιδιαίτερα δε, από τα Μυστήριά της, προεξάρχοντος της Θείας Ευχαριστίας, όπου δια της χάριτος του Αγίου Πνεύματος συντελείται το θαύμα των θαυμάτων δηλαδή, η μεταβολή του άρτου και οίνου σε Σώμα και Αίμα Χριστού.

Όταν λοιπόν ο πιστός κοινωνεί με πίστη, φόβο και αγάπη τον ίδιο τον Θεό, καθαγιάζεται και σώζεται ψυχή τε και σώματι.

Αυτό είναι το Μέγα Μυστήριο της Εκκλησίας, το οποίο συμπορεύεται χωρίς να αμφισβητεί και να εναντιώνεται στην επιστήμη.

Ο Άγιος Μάνης τέλος, αναφέρθηκε με ιδιαίτερο σεβασμό στον Γέροντα Μητροπολίτη πρ. Άρτης κ. Ιγνάτιο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302647
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: