Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/03 16:09

prostatida artas 44

Άρτα | Γαβριήλ Λεπενιώτης


Με κατάνυξη όπως ορίζει το Τυπικό της Εκκλησίας μας τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Θεοδώρας Άρτης, η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία των Τιμίων Δώρων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο.

Στο ιερό βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες πρ. Άρτης κ. Ιγνάτιος και Άρτης κ. Καλλίνικος.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος Γέρων Μητροπολίτης πρ. Άρτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τόνισε ότι: «Η δική μας πορεία είναι δύσκολη σε αυτή την ζωή. Σήμερα ζούμε σε μία εποχή όχι τόσο ωραία, με πολλούς πειρασμούς, μεγάλες προκλήσεις, έντονα τεχνοκρατική, υλιστική με μια ισοπεδωτική τάση σε όλους τους τομείς».

«Όμως, δεν είμαστε απαισιόδοξοι, δεν μηδενίζουμε τα πάντα. Πάντοτε, σήμερα και σε κάθε εποχή υπάρχουν οι άνθρωποι του Θεού, αυτοί που κινούνται κάτω από το Φώς του Χριστού μας. Παλεύουν, αγωνίζονται και προσφέρουν» συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης πρ. Άρτης.

Κλείνοντας ο κ. Ιγνάτιος υπογράμμισε: «Με την αγάπη της Αγίας Θεοδώρας να προχωρούμε με πίστη που υπαγορεύεται από τον Κύριον μας Ιησού Χριστό, ο οποίος είναι η Ελπίδα μας, το Φώς του κόσμου και η Ζωή».

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Θεοδώρας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με αισθητή την απουσία πιστών σε σύγκριση με άλλες χρονιές.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 305335
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: