Γράφτηκε από τον/την Εκ του Συνοδικού Γραφείου. 19/07 14:55

dodonis hpeirou 1

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019, στις 11:30 π.μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνοδευόμενος από τον Ηπειρωτικής καταγωγής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα του ως άνω Συνοδικού Γραφείου, επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη στο Γραφείο του στην Περιφέρεια Ηπείρου στα Ιωάννινα.

Σκοπός της συναντήσεως και της ωριαίας και πλέον συνεργασίας τους ήταν η προγραμματιζόμενη για τις 8-10 Νοεμβρίου 2019 διεξαγωγή του Δ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου Θρησκευτικού Τουρισμού στην Ήπειρο, με θέμα: «ΗΠΕΙΡΟΣ: ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ - ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ».

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης αφού ενημέρωσε τον κ. Περιφερειάρχη Ηπείρου για την κοινή συνάντηση και συνεργασία που είχε στην Άρτα την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 με τους συν-διοργανωτές του Συνεδρίου Μητροπολίτες Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο, Ιωαννίνων κ. Μάξιμο και Άρτης κ. Καλλίνικο, στην Μητρόπολη του οποίου θα γίνει και η φιλοξενία των κ.κ. Συνέδρων, επέδωσε στον κ. Περιφερειάρχη αφίσα που περιλαμβάνει το προτεινόμενο θέμα, καθώς και το ενδεικτικό πρόγραμμα του τριημέρου Συνεδρίου, που αφορά όλη την Ήπειρο.

Στη συνέχεια, κατόπιν υποδείξεως του κ. Περιφερειάρχη, ο π. Σπυρίδων Κατραμάδος συνεργάστηκε επί μακρόν με την κ. Ελένη Βήρου, συνεργάτιδα της Περιφερείας Ηπείρου, και εξέτασαν διεξοδικώς το όλο εγχείρημαα με στόχο την διευθέτηση πρακτικών ζητημάτων που αφορούν την ολοκληρωμένη φιλοξενία των συνέδρων και την επιτυχή διοργάνωση του Δ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου.

Η ορισθείσα υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Οργανωτική Επιτροπή του Δ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου θα συνέλθει σε ολομέλεια, υπό την Προεδρία του Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου στην Άρτα, την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 στις 12.00 μ.μ. με σκοπό την οριστικοποίηση του προγράμματος και των λοιπών ενεργειών και εργασιών του Συνεδρίου.

Εμφανίσεις: 303602
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: