Γράφτηκε από τον/την Εκ του Συνοδικού Γραφείου. 09/09 19:13

periigiseis 1

Την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019, στις 12:00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε στην Άρτα Συνάντηση – Σύσκεψη των Μελών της Οργανωτικής Επιτροπής
του Δ’ Πανελληνίου Συνεδρίου Θρησκευτικού Τουρισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί στην Ήπειρο (Άρτα, Πρέβεζα, Γιάννενα), στις 8-10 Νοεμβρίου 2019.

Στη Σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς του Συνοδικού Γραφείου, οι κ. Γεώργιος Κούρτης, Θεόδωρος Πιτταράς, Χρήστος Πετρέας και Αγγελική Βαρελά, Μέλη αυτής, εκ των φιλοξενούντων το Συνέδριο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ο Εκπρόσωπος Κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης και οι Εκπρόσωποι κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Ιωαννίνων, καθώς και Εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών και Φορέων του Τουρισμού της Άρτας και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκε το εγκεκριμένο από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος Τελικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου, με θέμα : «ΗΠΕΙΡΟΣ: ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ - ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ», καθώς επίσης και οι μέχρι σήμερα παράλληλες ως προς αυτό δράσεις και εκδηλώσεις εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου.

Κάθε ένας από τους εμπλεκομένους στο Συνέδριο φορείς, στη συνέχεια, ενημέρωσε για την πορεία ευθύνης των εργασιών του, καθώς και για τον απολογισμό των μέχρι σήμερα υλοποιηθεισών ενεργειών για την ολοκλήρωση των προετοιμασιών και την επιτυχή πραγματοποίηση του ως άνω Συνεδρίου.

periigiseis 2

Εμφανίσεις: 301891
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: