Γράφτηκε από τον/την Ecclesia.gr. 08/02 21:15

oinofyta 5

Να δώσουν στα παιδιά τους περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες κάλεσε γονείς και δασκάλους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την τελετή κοπής της Βασιλόπιτας του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο αναπλ. Διευθυντής του Ι.Π.Ε. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, η Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας κ. Μαίρη Πίνη, ο Δήμαρχος της περιοχής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, συλλόγων και οργανισμών, μαθητές, γονείς, κληρικοί και λαϊκοί από τα Οινόφυτα και τα περίχωρα.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Θηβών, ο οποίος στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους παριστάμενους, αλλά και τους συντελεστές της εκδήλωσης, και ευχήθηκε, με αφορμή την έναρξη του Τριωδίου, η περίοδος αυτή να είναι ενισχυτική πνευματικά για όλους και να φτάσουμε στο Άγιο Πάσχα προετοιμασμένοι να δεχτούμε την χαρά της Αναστάσεως.

Ευχήθηκε, επίσης, χρόνια πολλά στον Αρχιεπίσκοπο για τη συμπλήρωση 12 ετών από την εκλογή του στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην δημιουργία αυτού του Κέντρου τονίζοντας πως είναι ένας χώρος που έγινε για τα παιδιά και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Μητροπολίτη Θηβών για την στήριξή του, ενώ ευχαρίστησε, αλλά και συνεχάρη τα στελέχη, τους συνεργάτες και τους δασκάλους του Κέντρου.

Μίλησε, επίσης, και για την Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β' που στεγάζεται ακριβώς δίπλα από το Κέντρο και για τα πανεπιστημιακά προγράμματα που λειτουργούν εκεί.

Επεσήμανε, ακόμη, ότι η καλύτερη επένδυση είναι τα παιδιά και κάλεσε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να τους προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε, άλλωστε, ότι κατόπιν πρότασής του και ευλογίας του Μητροπολίτη Θηβών ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Φθιώτιδος Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος θα διακονεί στο Κέντρο και θα πραγματοποιεί κατηχητικές συναντήσεις με παιδιά όλων των ηλικιών, ενώ ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Μητροπολίτη Θηβών καθώς και την Διευθύντρια του Κέντρου κ. κ. Σοφία Ράπτη.

Χαιρετισμό απηύθυναν, εξάλλου, ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας, ενώ αμέσως μετά, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τους συντελεστές της εκδήλωσης, αλλά και η Δικαστής κ. Παρασκευή Καλαντζή, η οποία μεταξύ άλλων ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο για την συμπλήρωση 12 χρόνων από την εκλογή του.

Στην συνέχεια βραβεύτηκαν οι αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου Οινοφύτων για τις επιδόσεις τους κατά την περυσινή διδακτική χρονιά.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μουσικό πρόγραμμα από την παιδική χορωδία και την μαθητική ορχήστρα του Κέντρου υπό τη διεύθυνση της κ. Σοφίας Μάνου.

Το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας ιδρύθηκε το 2008 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και η έδρα του είναι στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Υπεύθυνη του Κέντρου είναι η κ. Σοφία Λιάπη - Ράπτη και σκοπός του ιδρύματος είναι η στέγαση και φιλοξενία των ποιμαντικών προγραμμάτων για τα μέλη της ενορίας, η καλλιέργεια και ανάπτυξη της ορθοδόξου, πολιτιστικής και πολιτισμικής συνειδήσεως των κατοίκων της περιοχής, η αναζωπύρωση του λόγου και του πνεύματος, η διαφύλαξη της παραδόσεως και του πολιτισμού του γένους, αλλά και η αντιμετώπιση των διαφόρων πνευματικών και κοινωνικών προβλημάτων της περιοχής λόγω των ιδιαιτεροτήτων αυτής και η καλλιέργεια κοινωνίας και αγάπης μεταξύ των εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Οινοφύτων του Δήμου Τανάγρας διαβιούντων.

Στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας παραδίδονται μαθήματα σκάκι, ζωγραφικής, παραδοσιακών χορών, κατασκευής ψηφιδωτού, βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής, προβολές ταινιών και ντοκυμαντέρ, αλλά και κατηχητικές ομάδες για τα μικρά παιδιά και νεανικές συναντήσεις για αγόρια και κορίτσια γυμνασίου και λυκείου, ενώ η συμμετοχή στις δραστηριότητες του Κ.Ε.Δ. είναι δωρεάν.

oinofyta pita 5

oinofyta pita 5

oinofyta pita 5

oinofyta pita 5

IMG 1009

oinofyta pita 5

oinofyta pita 5

oinofyta pita 5

oinofyta pita 5

oinofyta pita 5

oinofyta pita 5

oinofyta pita 5

 

Εμφανίσεις: 303478
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: