Γράφτηκε από τον/την Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. 22/06 10:00

apofoitisi theologikis 43

Με εμφανή τη συγκίνηση στα πρόσωπα των πολλών παρευρισκομένων, αρχιερέων και άλλων κληρικών, λαϊκών επισήμων και μη, έλαβε χώρα το εσπέρας της Παρασκευής 21ης Ιουνίου, η πρώτη τελετή αποφοίτησης στη Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας Κύπρου.

Ένα όραμα ζωής για τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της μαρτυρικής Κύπρου γίνεται πραγματικότητα. Ένα όραμα που συνέλαβε κι ο μέγας εθνάρχης Μακάριος ο Γ΄ λέγοντας με το αγέρωχο εκείνο ύφος του ότι έτσι «θα δυνηθή να ακτινοβολήση και να εκπέμψη το φως της Ορθοδοξίας πολύ πέραν των Κυπριακών ορίων…».

Οι κόποι και τα αμέτρητα ξενύχτια όλων εκείνων που αφιερώθηκαν στην υλοποίηση αυτού του οράματος, εξαργυρώνονται με τους πρώτους 17 αποφοίτους της Σχολής, τους πρώτους εκλεκτούς επιστήμονες που παραδίδει η Εκκλησία της Κύπρου, δια των εδράνων της Σχολής της, για την υπηρεσία του λαού της νήσου μας.

Με τις προσφωνήσεις και τους χαιρετισμούς όλων να αγγίζουν τα λεπτότερα συναισθήματα και με την αισιοδοξία για ένα λαμπρό μέλλον της Σχολής να ζωγραφίζεται στα πρόσωπά μας, η όλη εκδήλωση άφησε σε όλους ένα μάθημα· ότι «τοῖς ἀγαπῶσι τὸν Θεόν, τὰ πάντα συνεργεῖ εἰς ἀγαθόν».

Και όλα αυτά τα εμπόδια και οι δυσκολίες που υπήρξαν, και που ήταν πολλά, μέχρι την υλοποίηση αυτού του έργου, δεν ήταν τίποτα άλλο από την παρουσία του Θεού, που ενδυναμώνει στην ασθένεια, παρηγορεί στη θλίψη, συγχαίρει στα παθήματα.

Κι όλα αυτά, διανθισμένα με κατανυκτικούς ύμνους και ποιοτικά άσματα που βγαίνουν μέσα από την μακραίωνη ιστορία του Χριστιανισμού.

Ένα «εὖγε» σε όλους εκείνους που μάς χάρισαν αυτή την αξέχαστη βραδιά και ένα ακόμη «εὖγε» σε όλους τους αποφοίτους της Σχολής που μάς έκαναν πραγματικά υπερήφανους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ

Εμφανίσεις: 302940
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: