Γράφτηκε από τον/την Μιχάλης Σπύρου, θεολόγος. 01/03 11:38

tirinis kiprou 12

Τελέστηκε σήμερα Κυριακή της Τυρινής 1 Μαρτίου, στον περικαλλή Ιερό Ναό τής του Χριστού Γεννήσεως στην Τάλα Πάφου, αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων τού Καθηγουμένου της Ι.Μ. Αποστ. Βαρνάβα Αρχιμ. Ιωάννου και άλλων κληρικών τής αρχιεπισκοπής και τής Μητροπόλεως Πάφου.

Κατά την ώρα του Κοινωνικού, αναγνώστηκε από τον ιδιαίτ. Γραμματέα τού Μακαριωτάτου Αρχιμ. Τριφύλλιο Ονησιφόρου η Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιος με την ευκαιρία τής Εισόδου τής Μεγάλης Τεσσαρακοστής, με την οποία ο Μακαριώτατος προβάλλει ως πρότυπα για τον αγώνα όλων μας τούς αγίους μάρτυρες και το φρόνημά τους:

«Στην Εκκλησία μας έχουμε το παράδειγμα των αγίων Μαρτύρων, ως των ανθρώπων που θυσίασαν την ζωή τους τόσο για την αγάπη του Θεού όσο και για τους συνανθρώπους τους.

Αυτό το πέτυχαν διότι είχαν Χριστό στην καρδιά τους. Λάμβαναν την αγάπη και τη μακροθυμία και την πραότητα εν Αγίω Πνεύματι και η Χάρις τούς έδινε τη χαρά να συγχωρούν, να προσεύχονται, να μην αφήνουν παράπονο. Η ταπείνωση και η αγάπη τούς έκανε να συγχωρούν.

Δεν είχαν στον νού τους την δικαίωση του εαυτού τους ούτε να μην λερωθεί το καλό τους όνομα από την άποψη των πολλών, αλλά έμεναν πιστοί στο Ευαγγέλιο. Και συγχωρώντας, συγχωρέθηκαν!

Καθώς ξεκινά η αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, χωρίς να αφήσουμε τη νηστεία, τον εκκλησιασμό, την προσευχή, την οδό της μετανοίας, ας επιμείνουμε στον τρόπο των Μαρτύρων, στον τρόπο της συγχωρέσεως.

Ας αφήσουμε τον Χριστό να εισέλθει στις καρδιές μας και ο αγώνας μας να είναι προς την αυτοκριτική και την αυτογνωσία, όπως επίσης και στη λύτρωσή μας από το αίσθημα τής δικαίωσης έναντι των άλλων, όποιοι κι αν είναι αυτοί, οι οικείοι μας, οι συνυπάρχοντες στην εργασία, στην ζωή, στην κοινότητα, στην ενορία, στον κόσμο.

Το «ελέησον αυτούς και ημάς» ας είναι η προσευχή μας και την ίδια στιγμή ο στόχος της καρδιάς μας. Συγχωρώντας, θα συγχωρεθούμε!»

Στο τέλος τής Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος προέστη του θρησκευτικού - Εθνικού Μνημοσύνου των Ηρώων Χρίστου Μ. Κκέλη, Μιλτιάδη Στυλιανού, Γεωργίου Μιχαήλ και Χαράλαμπου Καραγιάννη, που τελούν από κοινού, οι Κοινότητες Τάλας – Κισσόνεργας και οι Οικογένειες των Ηρώων.

Παρέστησαν πολιτικές και πολιτειακές αρχές καθώς και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας της νήσου.

Τον επιμνημόσυνο λόγο ανέγνωσε η Έπαρχος Πάφου κ. Μαίρη Λάμπρου, η οποία εξήρε τη θυσία των νέων παλικαριών ηρώων της πατρίδας μας.

Μετά το πέρας τής Θ. Λειτουργίας, ακολούθησε τρισάγιο το οποίο τέλεσε εκ μέρους τού Μακαριωτάτου ο Καθηγούμενος τής Μονής Αποστ. Βαρνάβα Αρχιμ. κ. Ιωάννη στην παρουσία τής επάρχου Πάφου, της Προέδρου του Κοινοτ. Συμβουλίου Τάλας κ. Αρετής Πιερίδου και άλλων επισήμων και έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων, στην περιοχή Άπης ανάμεσα στις δύο κοινότητες Τάλας και Κισσόνεργας.

Τέλος, παιδιά του Δημοτικού Σχολείου έψαλαν πατριωτικά άσματα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ

tirinis kiprou 1

tirinis kiprou 1

tirinis kiprou 1

tirinis kiprou 1

tirinis kiprou 1

tirinis kiprou 1

tirinis kiprou 1

tirinis kiprou 1

tirinis kiprou 1

tirinis kiprou 1

tirinis kiprou 1

tirinis kiprou 1

tirinis kiprou 1

tirinis kiprou 1

tirinis kiprou 1

tirinis kiprou 1

tirinis kiprou 1

Εμφανίσεις: 300640
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: