Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/04 00:20

pasxalines draseis 5

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας και ο προκαθήμενός της Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος, δίνει μεγάλη σημασία στην κατήχηση των παιδιών (αγοριών και κοριτσιών), ώστε να αντιληφθούν, ειδικά αυτή την περίοδο προς το Πάσχα, ότι αξίζει να μοιράζονται την αγάπη, προσέχοντας τον εαυτό τους και δημιουργώντας το δικό τους μικρόκοσμο με τις αρχές του Ευαγγελίου.

Έτσι το γραφείο κατήχησης της Μητρόπολης Ελμπασάν οργάνωσε πασχαλινές δράσεις για παιδιά στην ιστορική μονή του Ιωάννου του Βλαδίμηρου. Τελέστηκε θεία λειτουργία από το Μητροπολίτη Αντώνιο, όπου τα παιδιά κοινώνησαν το σώμα και το αίμα του Ιησού.

Ο Μητροπολίτης με απλά λόγια εξήγησε στα παιδιά ότι ο Ιησούς Χριστός σταυρώθηκε και αναστήθηκε, για να σώσει και να λυτρώσει τους ανθρώπους. Αυτό, που ζητά από εμάς είναι η ελεύθερη θέλησή μας, ώστε τα εδάφη της ψυχής μας να μην είναι αιχμάλωτα.

Ακολούθησαν χριστιανικά πασχαλινά τραγούδια, δημιουργία πασχαλινών καρτών και διάφορα πνευματικά παιχνίδια. Άλλη ομάδα παιδιών βρέθηκε και αυτή στο Μοναστήρι, όπου ενημερώθηκαν για το νόημα της μεγάλης εορτής του Πάσχα από την υπεύθυνη Pamela Barksdale. Έψαλαν ύμνους και τραγούδησαν τραγούδια, έπαιξαν και γενικά απέκτησαν εμπειρίες στο πλαίσιο μιας χριστιανικής κοινωνίας και επικοινωνίας.

Και στις δύο περιπτώσεις φάνηκε ότι τα παιδιά μπορούν να πλατύνουν την αγκαλιά της πίστης και με το φως της αθωότητάς τους να διώξουν το σκοτάδι. Στα πρόσωπά τους μπορεί να δει κανείς ότι νικητής ο Εσταυρωμένος Χριστός περπατάει στη νέα ζωή της χαράς, που δεν τελειώνει.

Είναι μια παρηγοριά και μια ελπίδα ταυτόχρονα ότι, παρά τον ανελέητο θρησκευτικό διωγμό στην Αλβανία τα χρόνια του αθεϊστικού καθεστώτος, πλέον η Ορθοδοξία, χάρις στη συναίσθηση, στο μόχθο και στη θυσιαστική προσφορά του Αρχιεπισκόπου κ. Αναστασίου, αγγίζει ακόμη και τα μικρά παιδιά.

Και σχεδόν το φωνάζουν ότι ο Χριστιανισμός όχι μόνο δεν έχει ξοφλήσει, δεν έχει χρεοκοπήσει, όπως ήθελαν κάποιοι, αλλά αντίθετα η ζωή χωρίς το Χριστό είναι αδύνατη. Αυτός κατακτά αθόρυβα τους ανθρώπους, στήνει το θρόνο του μέσα τους και είναι ο μοναδικός ένοικος στα παλάτια της καρδιάς.

pasxalines draseis 1

pasxalines draseis 1

pasxalines draseis 1

pasxalines draseis 1

pasxalines draseis 1

pasxalines draseis 1pasxalines draseis 1

pasxalines draseis 1

pasxalines draseis 1

Εμφανίσεις: 301651
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: