Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/05 23:40

zevgaria 3

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Σε φόρουμ, που έγινε στην Αυλώνα Αλβανίας, συναντήθηκαν οικογένειες από διάφορες θρησκείες. Έγιναν εισηγήσεις από εκπροσώπους των Ορθόδοξων, των Μουσουλμάνων, των Καθολικών, των Ευαγγελικών με θέμα τη διαθρησκειακή συνεργασία για τις οικογένειες.

Σ' αυτό το φόρουμ τονίστηκε ότι η οικογένεια είναι η βάση της κοινωνίας και πως μπορεί να αποτελέσει τη γέφυρα, η κάθε μία μέσα από τη δική της πίστη, για την ενότητα της κοινωνίας.

Οι προκλήσεις απέναντι στην οικογένεια είναι πολλές και κοινές και υπάρχει δυνατότητα διαθρησκειακής συννενόησης και δράσης για την αντιμετώπισή τους. Υπήρξαν επισκέψεις σε θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία, καθώς και συζητήσεις για πολιτιστικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Οι οικογένειες, ανεξάρτητα από τη θρησκευτική τους επιλογή, μπορούν να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση μιας πιο ποιοτικής, πιο πνευματικής και ηθικής κοινωνίας.

Ο κοινός αξιακός άξονας και προσανατολισμός των οικογενειών δίνει πολύτιμα στοιχεία για την ορθή διαπαιδαγώγηση των παιδιών και είναι το αντίδοτο στους απαιτητικούς ρυθμούς ζωής, την υπερένταση, το άγχος, τις οικονομικές και άλλες δυσκολίες, την κατάρρευση των αρχών, τον καταναλωτισμό, την επιθετικότητα, την εγκληματικότητα, την ανασφάλεια, τη βία, τις συγκρούσεις την αδικία και την απογοήτευση.

Βοηθούν στο να διατηρηθούν σε εγρήγορση και να αντιδρούν δημιουργικά σε όσα αρνητικά συμβαίνουν.

zevgaria 1

zevgaria 1

zevgaria 1

zevgaria 1

zevgaria 1

zevgaria 1

zevgaria 1

Εμφανίσεις: 301185
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: