Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/12 13:09

triandria eortasmos 83

Θεσσαλονίκη | Χρήστος Καναρόπουλος


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου τ.έ., η ιερά μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου στην Τριανδρία της αποστολικής Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Πλήθος ευλαβών πιστών και προσκυνητών κατέκλυσε και σήμερα τον περικαλλή Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την ιστορική Ιερή Εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνα, προστάτη και εφόρου της προσφυγικής Τριανδρίας, να καταθέσει στη χάρη Του τα αιτήματα και τις προσευχές του και δοξολογήσει τον Τριαδικό Θεό για τις ευεργεσίες Του και την προστασία που χαρίζει ο θαυματουργός Άγιος Του.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου, εκπροσώποντας τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη κ. Άνθιμο, τις ευχές και τις ευλογίες του οποίου μετέφερε στο πολυπληθές εκκλησίασμα. Συμμετείχαν επίσης Ιερείς της τοπικής Μητροπόλεως καθώς και ο Προϊστάμενος Αρχ. π. Αντώνιος Πακαλίδης με τους Εφημερίους του Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχ. π. Ιάκωβος, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο βίο και τα θαύματα του Αγίου Σπυρίδωνα, επεσήμανε στοιχεία από την λειτουργική εμπειρία του εορτάζοντος Αγίου και πως αυτά εκφράζονται στο χώρο της Λατρείας και της παράδοσης της Εκκλησίας.

Να σημειωθεί ότι τους ύμνους της εορτής έψαλαν κατά θαυμαστό τρόπο Ιεροψάλτες υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ναού κ. Χρήστου Τασιού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, η άρτια και λαμπρά διοργάνωση της ιεράς πανηγύρεως, που αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την περιοχή της Τριανδρίας, με πρωτεργάτες τον Αρχ. π. Αντώνιο, τον αντιπρόεδρο κ. Ιωσήφ Τσοπανίδη και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, τις Κυρίες του Φιλοπτώχου και όλους τους συνεργάτες των.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303874
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: