Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/01 13:20

polidrosos 1

Χαλάνδρι | Δήμητρα Παναγοπούλου


Την Ιερά Μνήμη του Αγίου Αθανασίου πανηγύρισε σήμερα, Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο Πολύδροσο Χαλανδρίου.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του ναού πρωτ. Λάμπρο Ανδρεάκη και τους συνεφημέριους του καθώς και ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλεστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε "Σήμερα εορτάζουμε τη μνήμη του Αγίου Αθανάσίου, τον οποίο η εκκλησία ονόμασε στύλο. Είναι πολύ σημαντικό ότι ονομάζεται στύλος, είναι πολύ σημαντικό να είναι κανείς σταθερός να είναι μια κολώνα, ένας πυλώνας, να εμπνέει ασφάλεια, σιγουριά, σταθερότητα για τη ζωή των γύρω του αλλά και για τη ζωή περισσοτέρων ανθρώπων όταν αξιώνεται να έχει μια θέση διακονίας και ευθύνης μέσα στον κόσμο. Η σταθερότητα προϋποθέτει εσωτερική ευστάθεια, εσωτερική ευθύτητα. Σταθερός ανθρωπος είναι αυτός ο οποίος είναι σταθερός εσωτερικά, ξέρει τι θέλει, τι ονειρεύεται".

"Τα πάντα είναι στα χέρια μας, από εμάς εξαρτάται να μείνουμε σταθεροί και να υπακούμε στο παράγγελμα της εκκλησίας μας. Να σταθούμε καλώς, να σταθούμε σεβασμό απένταντι στη ζωή. Με προσοχή" είπε κλείνοντας ο Θοφιλέστατος.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του Ναού π. Λάμπρος Ανδρεάκης και εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου καλοσώρισε τον Θεοφιλέστατο για πρώτη φορά ως Επίσκοπο στο ναό και τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης του για να προστεί στην Θεία λειτουργία του Πολιούχου του Πολυδρόσου Χαλανδρίου, Άγιο Αθανάσιο.

Επίσης ο π. Λάμπρος του ευχήθηκε ο Άγιος Αθανάσιος, ο στύλος της Ορθοδοξίας, πάντοτε να είναι πρότυπο, φωτεινό παράδειγμα, δύναμη καρτερίας και υπομονής στην ποιμαντική του ζωή.

Ακόμη ευχήθηκε σε ολόκληρο το ποίμνιο ο Μέγας Αθανάσιος, ο προστάτης και Πολιούχος του Πολυδρόσου, ο παππούς του Πολυδρόσου, να είναι βοήθεια και προστασία για όλους.

Προ της απολύσεως ο Θεοφιλεστάτος χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον π. Αθανάσιο Μπουζέτο του Ιερού Ναού Αναλήψεως Νέου Κόσμου.

Να σημειωθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν η βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ελένη Αυλωνίτου, ο τομεάρχης εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος Περιφεριάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, 7ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, 8ο Λύκειο Αμαρουσίου.

Αμέσως μετά ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών ευλόγησε και έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Ιερού Ναού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 310414
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: