Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/03 19:00

kataniktikos esperinos 22

Άγιος Δημήτριος | Θάνος Θανόπουλος


Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα Κυριακή 10 Μαρτίου ο Α' Κατανυκτικός Εσπερινός ή Εσπερινός της Συγγνώμης της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον oμώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αττικής.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συµεών, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρ. Ματθαίο Χάλαρη, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Να αναφερθεί ότι τους ύμνους έψαλε κλιµάκιο του βυζαντινού χορού «Συµφωνούντων Μέλος», υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Κωνσταντίνου Γκίκα.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στη συγγνώμη και στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής που ξεκίνησε με τον αποψινό Κατανυκτικό Εσπερινό.

''Χωρίς συγγνώμη και χωρίς τη συγχώρεση δεν μπορεί να υπάρξει προσευχή, φιλανθρωπία'' ανέφερε μεταξύ αλλων ο Θεοφιλέστατος.

''Η συγχώρεση και η συγγνώμη είναι αποκατάσταση της πνευματικής μας αναπηρίας'' τόνισε σε άλλο σημείο ο Επισκοπος Θεσπιών.

''Όλη η πορεία από εδώ και πέρα μέχρι το Πάσχα είναι ένας οδηγός για το πως θα φτάσουμε στην αληθινή συγχώρεση'' πρόσθεσε ο κ. Συμεών.

''Η ευχή του Αγίου Εφραίμ που θα ακούσουμε σε λίγο είναι το φάρμακο για να φτάσουμε στο Άγιο Πάσχα. Το μυστικό της Μ. Τεσσαρακοστής, ενός αληθινού χριστιανού είναι να βλεπω τα δικά μου πταίσματα και να μην κατακρίνω τον αδελφό μου'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος.

Στο τέλος του εσπερινού κλήρος και λαός αντάλλαξε τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως με τον Θεοφιλέστατο, λαμβάνονας την ευχή του.

Τέλος ο Προϊστάμενος του Ναού π. Ματθαίος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του, την αγάπη του και τον πατρικό του λόγο, ο οποίος θα είναι οδηγός στην Μ. Τεσσαρακοστή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303738
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: