Γράφτηκε από τον/την Εκ του Ναού. 22/03 02:20

embada 1

Στο περιθώριο των εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος είχε την ευκαιρία να ενεχειρίσει στον εφημέριο του Ιστορικού Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, επι της οδού Κυδαθηναίων, στην Πλάκα, Αρχιμ. Βαρθολομαίο Αντωνίου-Τριανταφυλλίδη την ιερά εμβάδα του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού καθώς και μια Εικόνα του Αγίου, εξαιρετικής εκκλησιαστικής τέχνης, ως Αρχιερατική ευλογία αγάπης προς τον εν λόγω Ιερό Ναο και όλους τους εν Αθήναις διαβιούντες Κερκυραίους και εκκλησιαζομένους σε αυτόν.

Με αυτήν την μεγάλη πνευματική ευλογία,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας,Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.Νεκτάριος ικανοποιήσε μία παράκληση της Κερκυραικής Ενώσεως, των Κερκυραικών Σωματείων και της Ενώσεως Παξίων Αθηνών οι οποίοι, επι πολλές δεκαετίες τελούν κατ' έτος τις πανηγυρικές λατρευτικές συνάξεις τους στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, στην περιοχή της Πλάκας, στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας και ενώνουν τα βήματά τους και τις προσευχόμενες ψυχές τους με τα βήματα και τις προσευχές όλων των προσκυνητών, πρό του θαυματουργού Ιερού Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος στο νησί τους, την Κέρκυρα.

Ο εφημέριος του υπο ανακαίνιση Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Αρχιμ.Βαρθολομαίος Αντωνίου -Τριανταφυλλίδης παρέλαβε με αισθήματα βαθυτάτου σεβασμού, ευχαριστιών και πολλής ευγνωμοσύνης τα Ιερά σεβάσματα του Αγίου Σπυρίδωνος, ο οποίος αποτελεί πνευματικός έφορος και προστάτης αυτής της Ιστορικής Ενορίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ως αιώνιο πνευματικό θησαύρισμα του Ιερού Ναού, αναλαμβάνοντας παράλληλα το ευλογητό καθήκον να ενημερώσει αρμοδίως, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο καθώς και όλους τους πολιτιστικούς φορείς των εν Αθήναις Κερκυραίων.

embada 2

Εμφανίσεις: 303333
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: