Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/03 21:33

panagia axion esti 15

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Μέσα σε κλίμα ευλάβειας και πνευματικής ανάτασης ο πιστός λαός της Πυλαίας με επικεφαλής τους Ιερείς του, υποδέχθηκε το πιστό αντίγραφο της Ιερής Εικόνας Παναγίας "Άξιον Εστί", που φυλάσσεται από πολλών ετών στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Θεσσαλονίκης.

Η υποδοχή, κατόπιν ευλογίας του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου 23 Μαρτίου 2019, μπροστά από τον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Πυλαίας, για τον αγιασμό, την πνευματική στερέωση και ενίσχυση του πιστού λαού και μάλιστα στις δύσκολες σημερινές ημέρες, με τιμή, σεβασμό αλλά και χαρά πνευματική, στο πλαίσιο μάλιστα των λατρευτικών ακολουθιών που τελούνται με αφορμή τον πανηγυρικό εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Την Ιερή Εικόνα μετέφερε ο Παν. Αρχίμ. Νικόλαος Παπαγεωργίου και την υποδέχθηκε με κάθε τιμή ο Παν. Αρχίμ. Δημήτριος Τζιαφάς με τους Εφημερίους του Ναού, με τη συμμετοχή πλήθους ενοριτών και προσκυνητών, που έσπευσε να αποδόσει τον οφειλόμενο σεβασμό στην Μητέρα του Θεού και πάντων των Χριστιανών.

Εν συνεχεία τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού και η Παράκληση προς την Παναγία "Άξιον Εστί" ενώ Ιερές Ακολουθίες θα τελούνται καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ναό, έως δηλαδή το βράδυ της Δευτερας 25ης Μαρτίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303437
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: