Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 29/03 19:11

xairetismoi aigaleo 41

Αιγάλεω | Θάνος Θανόπουλος


Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου η Ακολουθία της Γ' Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Αιγάλεω.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρ. Δικαίο Παπαδόδημα, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στους Χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου.

''H Αγία μας Εκκλησία είναι ένα ''απέραντο δάσος'' με "δεντρα" καρποφόρα, όπως οι Προφήτες, οι Απόστολοι, οι Μάρτυρες, οι Όσιοι, όλοι οι Άγιοι και οι πιστοί όλων των αιώνων'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

''Κοιτάζοντας την ευρύτερη κοινωνία σφίγγεται η καρδιά μας και τα χείλη μας παγώνουν από τις καθημερινές ειδήσεις. Η αγωνία ας γίνει εσωτερική κριτική κι ας αναλογιστούμε την προσωπική μας ευθύνη έναντι της οικογένειάς μας και της κοινωνίας. Ας επανέλθουμε ευλαβικά στην πρωταρχική ρίζα, στον Σωτήρα Χριστό και στην Παναγία Μητέρα μας" υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Αλέξιος.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Μητροπολίτης Νικαίας τίμησε τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για την προσφορά του στο νεανικό και κατασκηνωτικό έργο της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πολύτιμη προσφορά του κ. Μαρτίνου τονίζοντας ότι: ''η πατρίδα μας έχει ανάγκη από ανθρώπους σαν τον κ. Αθανάσιο''.

Από την πλευρά του ο κ. Μαρτίνος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη και την εκτίμησή του.

Τέλος να σημειωθεί ότι πλήθος πιστών κάθε ηλικίας παρέστησαν στην κατανυκτική Ακολουθία της Γ' Στάσης των Χαιρετισμών και μετά το πέρας της ακολουθίας προσκύνησαν με ευλάβεια το εικόνισμα της Παναγίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 305467
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: