Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 15/04 11:53

ypodoxi leipsanou 2

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Τη μεγάλη ευλογία της έλευσης του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αμφιλοχίου της Ιεράς Νήσου Πάτμου είχαν οι ευσεβείς πιστοί της Ενορίας του Προφήτου Ηλιού Πυλαίας, το απόγευμα της Ε' Κυριακής των Νηστειών, κατά την οποία τελέσθηκε ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός.

Λίγες ημέρες πριν από την κορύφωση του Θείου δράματος, η προσκύνηση του Ιερού Λειψάνου του σύγχρονου Αγίου της Εκκλησίας μας, η αγιοκατάταξη του οποίου έγινε τον Αύγουστο του 2018 από την αγία και ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου, έρχεται να ενδυναμώσει πνευματικά τους πιστούς στον προσωπικό τους αγώνα, ώστε να είναι νικηφόρος και σωτήριος.

Το απότμημα του Ιερού Λειψάνου κόμισε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Πατρικίου, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Χαρισσείου Ιδρύματος, στον οποίο Ναό βρίσκεται αποθησαυρισμένο το Ιερό Λείψανο, κατόπιν σχετικών ενεργειών του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου προς την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Μητρός Ηγαπημένου Πάτμου, η οποία και ευγενώς το παραχώρησε.

Εκ μέρους των Πατέρων του Ναού, το υποδέχθηκε ο Προϊστάμενος Παν. Αρχίμ. Δημήτριος Τζιαφάς.

Στο τέλος του Κατανυκτικού Εσπερινού, ο π. Αντώνιος μίλησε σχετικά με τη ζωή και το έργο του Αγίου Αμφιλοχίου.

Να σημειωθεί ότι πλήθος πιστών προσήλθε να μετέχει της ακολουθίας και να προσκυνήσει τον Άγιο, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στη Θεσσαλονίκη, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

ypodoxi leipsanou 1

ypodoxi leipsanou 1

ypodoxi leipsanou 1

ypodoxi leipsanou 1

ypodoxi leipsanou 1

ypodoxi leipsanou 1

ypodoxi leipsanou 1

ypodoxi leipsanou 1

ypodoxi leipsanou 1

ypodoxi leipsanou 12

ypodoxi leipsanou 1

ypodoxi leipsanou 13

Εμφανίσεις: 303529
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: