Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/04 22:13

iliou athinagoras 2

Αφίδνες | Θάνος Θανόπουλος


Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Μεγάλη Τρίτη η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφιδνών.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Τιμόθεο Αναγνωστάκη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο νόημα των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και στο τροπάριο της Κασσιανής.

''Αν προσέξουμε λίγο καλά, κάθε μέρα από την Μεγάλη Εβδομάδα έχει να μεταδώσει ένα μήνυμα και για εμάς προσωπικά. Όλη αυτή η Μεγάλη Εβδομάδα με το πάθος του Θεού που γίνεται Άνθρωπος αναφέρεται σε εμάς. Δεν είναι συγκίνηση προς τον Θεό που πάσχει, αλλά μία ανάταση για την δικιά μας προσωπικότητα, μια επιστροφή από εκεί που ξεκινήσαμε'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

''Δεν έχει ανάγκη ο Χριστός την θλίψη μας ή την λύπη μας ή την έκφραση της λύπης μας. Έχει ανάγκη την αγάπη μας, έχει ανάγκη την επιστροφή μας, έχει ανάγκη το φίλημα που θα του δώσουμε, όχι όπως ο Ιούδας, αλλά αντιλαμβανόμενοι ότι είναι ο αδερφός μας, ο Πρωτότοκος εκ των Νεκρών, που έρχεται να συντονίσει ξανά την ζωή μας και την πορεία μας προς τον Θεό και Πατέρα μας και Πατέρα Του που ξεχάσαμε'' τόνισε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος.

''Αυτή η αντιπαραβολή του φόβου των βημάτων του Θεού και το προσκύνημα των ποδιών του Χριστού από την πόρνη, ας αφήσει στις ψυχές μας απόψε αυτή την αλήθεια, την δυνατότητα επιστροφής μας στον Θεό και Πατέρα μας. Τη δυνατότητα να πάψουμε να φοβόμαστε τον Θεό, που έρχεται και αναζητεί τον καθένα απο εμάς κι απλώς να ανοίξουμε την καρδιά μας και να τον προσκυνήσουμε'' υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Αθηναγόρας.

Τέλος να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών συνέρρευσε στον περικαλλή Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την Εικόνα του Νυμφίου και να ακούσει τους κατανυκτικούς ύμνους της Ακολουθίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303361
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: