Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/05 14:23

foto 26

Για την Romfea.gr | Ιωάννης Πεφάνης


Πανηγύρισε σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων, ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ταύρου, επί την εορτή της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Κύκκου Αττάλειας.

Στη Θ. Λειτουργία Ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ραφαήλ Καρακεχαγιά, π. Βασίλειο Χριστοδούλου από την ενορία Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας και τον Διάκονο π. Σταύρο.

Στο κήρυγμά του ο κ. Ιάκωβος τόνισε πως «στόχος της ζωής μας είναι να γνωρίσουμε τον Κύριο και να επιθυμούμε να παραμένει δυνατή και ισχυρή η γνωριμία μας διότι εκείνος που γνωρίζει τον Χριστό –γνωρίζει τον Θεό- και αυτός γνωρίζεται από τον Θεό και Πατέρα μας και έτσι μπορεί να υπάρχει το σημείο της επικοινωνίας και της σχέσεως μεταξύ ανθρώπου και Θεού.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε στους η λιτάνευσης της Παναγίας Κύκκου Αττάλειας.

Να αναφερθεί, ότι τους ύμνους της εορτής απέδωσε ο Πρωτοψάλτης του Ναού κ. Απόστολος Ντέτσικας.

Ο προιστάμενος του Ναού π. Ραφαήλ ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στη πανήγυρι καθώς και όλους τους διακονητές του Ναού .

Η πανήγυρις της Παναγίας Κύκκου στον Ταύρο της Αθήνας γίνεται κάθε χρόνο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, την Κυριακή των Μυροφόρων, όπως και στην Αττάλεια.

Οι χριστιανοί της Αττάλειας με ιδιαίτερη ευλάβεια τιμούσαν τη Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Κύκκου Τζίγκο Παναγιά, όπως την αποκαλούσαν με την τοπική προφορά η οποία είχε τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στον ναό του Αγίου Νικολάου της Αττάλειας. Μετά την Καταστροφή, μεταφέρθηκε από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες στον κυρίως Ελλαδικό κορμό και από το 1929 βρίσκεται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου του προσφυγικού Δήμου Ταύρου της Αθήνας, που κτίστηκε από τους Μικρασιάτες.

Η περιοχή από Σφαγεία μετονομάστηκε σε Ταύρος, για να ενθυμούνται οι Ατταλειώτες, που εγκαταστάθηκαν εκεί, την μεγάλη οροσειρά του Ταύρου που περιβάλλει την Αττάλεια και όχι μόνον.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302208
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: