Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/05 19:27

kolonos 48

Κολωνός | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στον Κολωνό.

Στον εσπερινό χοροστάτησε με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ισίδωρο Μπαϊρακτάρη, τους συνεφημέριους του και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών κατέκλυσε στον εσπερινό τον Ιερό Ναό για να τιμήσουν τους εφόρους και προστάτες της ενορίας τους.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και τα χαρίσματα του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης.

«Όπως τον Απόστολο Παύλο τον κάλεσε ο Χριστός στο Αποστολικό αξίωμα έτσι και ο Άγιος Κωνσταντίνος έλαβε την κλήση από τον Ουρανό. Εξαίσιο και θαυμαστό είναι πως ένας διώκτης, όπως ο Παύλος ως Σαύλος γίνεται Απόστολος των Εθνών. Έτσι και ο Μέγας Κωσταντίνος από ειδωλολάτρης Ρωμαίος Αυτοκράτορας γίνεται ο πρώτος Χριστιανός Αυτοκράτορας της Οικουμένης. Μέγας υπήρξε ο Άγιος Κωνσταντίνος γιατί υπήρξε προσωπικότητα μεγαλοφυής» τόνισε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος.

«Οι Άγιοι Ισαπόστολοι Κωνσταντίνος και Ελένη να γίνουν για όλους μας οι οδοδείκτες, αυτοί που μας δείχνουν τον δρόμο για την πορεία μας από την γη προς τον Ουρανό, από την φθορά στην αφθαρσία, από τα παρόντα στα μέλλοντα», υπογράμμισε κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος.

Μετά το πέρας του εσπερινού ο Προϊστάμενος Αρχιμ. Ισίδωρος Μπαϊρακτάρης ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο που θα προεξάρχει της πανηγύρεως του Ιερού Ναού.

Τέλος να σημειωθεί ότι αύριο, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Χειροτονία Πρεσβυτέρου, ενώ το απόγευμα θα τελεστεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Λιτάνευση της Εικόνας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 305456
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: